Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Landslaget i fotball:

Dette er Lagerbäcks avtale: Tjener «godt» mindre enn Høgmo og får null i sluttpakke

- Det er helt dramafritt, sier fotballpresidenten.

NØKTERN: Lars Lagerbäck brukte ikke store ord når han snakket om fotballen Norge skal levere under ham, det er resultatene som skal telle. Heller ikke økonomisk sett snakker vi store summer. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET
NØKTERN: Lars Lagerbäck brukte ikke store ord når han snakket om fotballen Norge skal levere under ham, det er resultatene som skal telle. Heller ikke økonomisk sett snakker vi store summer. Foto: NINA HANSEN/DAGBLADET Vis mer

ULLEVAAL STADION (Dagbladet): Lars Lagerbäck får en lavere lønn enn den Per-Mathias Høgmo hadde som norsk landslagssjef, og både Norge og den nye treneren kan trekke seg ut av avtalen årlig uten at det koster noen en krone.

Det forteller fotballpresident Terje Svendsen mens svensken gjør sine første intervjuer som Norge-sjef på Ullevaal stadion.

- Vi har klart å lande en avtale som er gunstig for begge parter, som er mer prestasjons- og resultatorientert enn det vi har hatt tidligere. Den er godt innenfor de rammene som styret har satt. De hadde ikke satt et absolutt tak, men referansen var at han ikke skulle tjene mer enn den tidligere landslagssjefen, og det har vi landet godt innenfor, sier Svendsen til Dagbladet.

- Så han tjener mye mindre enn Høgmo?

- Vi har landet godt innenfor det, ja, sier Svendsen, uten å ville tallfeste lønna nøyaktig.

Per-Mathias Høgmo avsluttet landslagstrenerjobben med en lønn på rundt 3.8 millioner kroner, en lønn han beholder også ut 2017 i henhold til sluttavtalen han hadde med NFF.

Den avtalen skapte reaksjoner da den ble kjent i høst. Derfor kan fotballpresidenten og styret med lettelse konstatere at Lars Lagerbäck var en enkel person å ha med å gjøre i så måte.

Exit-klausul

Hvert år i den treårige kontrakten skal samarbeidet altså evalueres, og da kan begge partene trekke seg ut uten kompensasjonsforpliktelser.

- Det er årlige evalueringer. Det er også godt for begge parter at det er helt åpent. Det er ikke knyttet noen etterlønn eller pakker til det, så sånn sett er det helt dramafritt. Lars har vært veldig bra i den diskusjonen. Hvis det av noen årsak skulle bli slutt mellom oss, så er det slutt, sier Terje Svendsen.

- Har Norge gått glipp av potensielle trenere på grunn av lønnstaket?

- Ikke noen vi har snakket med i realitetsdiskusjoner, men ellers vet vi jo ikke. Skulle vi ha sett utenfor Norden, og vi har sondert markedet i Tyskland og så videre, så vet vi at trenerne er veldig godt betalte arbeidstakere - det kan jeg forsikre deg om, sier fotballpresidenten med et smil.

Begrensning

Mannen som fikk i oppgave å finne en trener innenfor disse strenge styresatte rammene var toppfotballsjef Nils Johan Semb. Han sier det åpenbart satte begrengsninger for jakten.

- Det har vært en begrensning, for når man søker så søker man blant tilgjengelige kandidater, og man søker etter de som er interesserte og motiverte, og vi er ikke konkurranseduktige økonomisk mot store ligaer eller klubber og større landslag. Vi må konkurrere på det nivået vi er, og innen de rammene vi har, og det var veldig enkelt med Lars, sier Semb til Dagbladet, som også er tilfreds med exitklausulen som er på plass.

- Det var viktig for begge parter, det var egentlig Lars som spilte inn det sjøl. Han mente det var realt for begge parter, at om vi ikke lykkes med dette her, så ønsket han en utgang, og samtiig ville han gi oss en utgang. Det må stemme og det må utvikle seg, og vi må se resultater. Det er egentlig vinn-vinn, sånn jeg ser det, sier toppfotballsjefen.

Lars Lagerbäcks avtale strekker seg altså ut 2019, med EM i 2020 som det store målet.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling