Tyskland, Spania, Brasil eller kanskje til og med England?

Dette er landslagsgutta og ekspertenes favoritter i VM

Men ingen av dem klarer å bli enig om hvem som virkelig er den store favoritten.

SPÅR DOBBEL VERDENSMESTER: Ingolstadt-keeper Ørjan Håskjold Nyland tror Tyskland forsvarer VM-gullet de tok i Brasil for fire år siden. Foto: NTB/Scanpix
SPÅR DOBBEL VERDENSMESTER: Ingolstadt-keeper Ørjan Håskjold Nyland tror Tyskland forsvarer VM-gullet de tok i Brasil for fire år siden. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

VM i fotball starter med åpningskampen mellom vertsnasjonen Russland og Saudi-Arabia i kveld. Med Norge hjemme i sofaen, er det naturlig at vi nordmenn finner oss andre land å holde med.

Dette gjelder også spillerne på det norske landslaget.

Landslagskeeper Ørjan Håskjold Nyland tror regjerende verdensmester Tyskland følger opp suksessen fra 2014, og vinner VM igjen.

- Det er alltid vanskelig å tippe et mesterskap, men jeg holder en knapp på den regjerende mesteren Tyskland. Argentina med Messi og Brasil med Neymar kommer til å komme langt, men jeg tror Tyskland blir for sterke, sier Ingolstadt-keeperen til Dagbladet.

- Jeg har tro på en reprise av finalen for fire år siden, sier Nyland, og sikter til kampen da Tyskland slo Argentina 1-0 på Maracanã i Rio.

Nyland har denne sesongen spilt seg til fast plass på klubblaget i Tyskland, og har selv tidligere stått på motsatt banehalvdel som flere av de tyske stjernene som skal til VM. Han er ikke i tvil om at tyskerne har den aller sterkeste troppen.

- Det er veldig gode spillere over hele fjøla. Landslaget har et godt kollektiv, og selv om to-tre spillere skulle måtte gå ut med skade, har de en enorm bredde å erstatte dem med.

- Det ser man når man ser hvilke spillere som ikke fikk være med i VM-troppen, sier Nyland.

Kan vinne til tross for bråk innad

Selv om Nyland tror Tyskland vil ta hjem trofeet, legger han til at han tror verdensmesteren fra 2010 også kan komme til å hevde seg.

- Spania er det andre europeiske laget jeg tror kommer til å komme langt. De hevder seg i mesterskap. Belgia er en outsider som også kan bite fra seg. De har et sterkt lag med mange gode spillere, understreker keeperen.

En som ikke bare tror Spania kan komme langt, men at de kan vinne hele mesterskapet er TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt.

SPANIA VINNER: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror Spania vinner VM, til tross for sparkingen av trener Julen Lopetegui bare timer før mesterskapet. Foto: NTB/Scanpix
SPANIA VINNER: TV 2s fotballekspert Erik Thorstvedt tror Spania vinner VM, til tross for sparkingen av trener Julen Lopetegui bare timer før mesterskapet. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Jeg hadde på forhånd tippet Spania som vinnere, også smalt nyheten i dag om at Julen Lopetegui har fått sparken. Likevel har vi gang på gang sett outsidere med trøblete oppladninger, og som har komme til mesterskap og vunnet.

- Her kan både Danmark i 1992 og Italia i 2006 nevnes som eksempler, sier Thorstvedt til Dagbladet.

- Jeg holder meg derfor på det originale tipset med Spania som seierherre, fastslår han.

Den tidligere Tottenham-keeperen mener det er avgjørende at spanjolene bruker dagens dramatiske hendelse til å knytte troppen enda sterkere sammen.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

A post shared by Dagbladet (@dagbladet) on

- Det er viktig at dette ikke splitter gruppa, og at den nye treneren Hierro får den autoriteten han trenger for å lede laget langt i mesterskapet, utdyper han.

Thorstvedt legger også til at han tror England kan overraske i Russland.

- Jeg har en følelse på at England kan komme til å gjøre det bra. En mann man må se opp for da er Raheem Sterling. Han kan bli den store spilleren dette mesterskapet, sier Thorstvedt om Englands sjanser.

Tror på Sør-Amerika

Alexander Sørloth på sin side, tror Lionel Messi endelig vil få det etterlengtede mesterskapsgullet, og holder Argentina som favoritter til å ta hjem det store trofeet i Russland.

- Jeg tror Argentina kommer til å vinne, sier Sørloth til Dagbladet.

Saken fortsetter under bildet.

TROR PÅ MESSI: Alexander Sørloth tror Lionel Messi vil få sitt etterlengtede mesterskapsgull i Russland i juli. Foto: NTB/Scanpix
TROR PÅ MESSI: Alexander Sørloth tror Lionel Messi vil få sitt etterlengtede mesterskapsgull i Russland i juli. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

Crystal Palace-spilleren forklarer valget av sin favoritt med bredde av tropp og offensive kvaliteter.

- Vi satt nylig en gjeng og så på lagene og troppene som skal til VM, og da synes jeg de har det laget som ser sterkest ut på papiret.

- De offensive kvalitetene, med Messi i spissen, gjør at det blir mitt tips, forklarer spydspissen.

Dagbladets egen Morten P tror på forrige VMs vertsnasjon, Brasil, og at de skal få sin revansje for det smertelige nederlaget i semifinalen på hjemmebane for fire år siden.

- Det er lett å tippe Brasil. Fordi de er Brasil. De er alltid med, er alltid i bildet og de har fem VM-titler, mer enn noen andre. Jeg har tippet dem før, seks av ni ganger siden 1982, med 4-2 til de andre VM-vinnerne i 82, 86, 98 og 2014.

- I Russland går jeg for Brasil igjen. For sjuende gang, skriver Morten P i en kommentar i Dagbladets VM-magasin.

Han begrunner Brasils favorittstemplet med dette:

- Brasils offensive kraft er formidabel. Ingen kan måle seg med den. Og så spørs det da, om de har lært av tidligere feil, lært av historien og kanskje sett noen av kampene på veien mot VM-tittelen 1994, den gang Brasil kunne forsvare seg og holdt nullen i fem av sju kamper.

- Det hjelper å ha orden på motspillet. Får Brasil til det er de laget å slå den neste måneden, avslutter han kommentaren med.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer