Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er litt større enn å rykke opp med Hareid fra 4. divisjon

Fredrik (16) scoret da Hødd rundspilte Brann i semifinalen.

16-ÅRIG HELT: Hødds Fredrik Aursnes (nummer to fra venstre) jubler etter å ha scoret 1-1-målet mot Brann i cupens semifinale. 
Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix
16-ÅRIG HELT: Hødds Fredrik Aursnes (nummer to fra venstre) jubler etter å ha scoret 1-1-målet mot Brann i cupens semifinale. Foto: Svein Ove Ekornesvåg / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Hødd - Brann 3-1.

Hødd er for første gang i klubbens historie klare for cupfinalen. Laget som ligger på 12. plass i Adeccoligaen imponerte da de slo Brann på Høddvoll i dag.

Hjemmelaget kom tidlig under, men utliknet like før pause ved 16-åringen Fredrik Aursnes:

- Det er helt sjukt. Det er litt større enn å rykke opp med Hareid i fjerdedivisjon i fjor, sier Aursnes, som fyller 17 år i desember, til NRK.

Treneren ikke overrasket Hødd-trener Lars Arne Nilsen sier han satt sammen med Aursnes i bussen til kampen. 

- Da sa jeg: Er det ikke på tide å sette ditt første mål i dag? «Joda,» sa han veldig rolig. Så gjør han det, og det er helt sjukt at han gjør det. Jeg er egentlig ikke veldig overrasket. Han er en kald fisk. Han er bare 16 år, men han spiller som en 25-åring, sier Nilsen til NRK.

Han regner med at Aursnes blir plukket opp av en større klubb om ikke Hødd finner veien tilbake til øverste divisjon i nærmeste framtid. 

- Han blir nok snappet opp etterhvert. Hvis ikke vi rykker opp snart og han kan spille i Tippeligaen med Hødd, må han komme seg vekk. 

- Skygge av seg selv Hødd var det klart beste laget i andre omgang, og Brann-trener Rune Skarsfjord kunne ikke annet en å gratulere Sunnmøringene. 

- Det er bare å gratulere Hødd. De har den underdogenergien, mens mange av våre beste spillere bare var en skygge av seg selv, sier Skarsfjord til NRK.

DEPPING: Brann-spillerne hadde lite å glede seg over på Høddvoll. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG  / NTB SCANPIX
DEPPING: Brann-spillerne hadde lite å glede seg over på Høddvoll. Foto: SVEIN OVE EKORNESVÅG / NTB SCANPIX Vis mer

Zsolt Korcsmar ga Brann ledelsen etter 17 minutter, da han fikk nikke umarkert i mål.

Men fem minutter før pause utliknet 16-åringen Fredrik Aursnes for hjemmelaget.

Raske Hødd-angrep Etter pause fortsatte hjemmelaget å produsere store muligheter på hurtige igangsettinger bakfra og godt kontringsspill. Uttellingen kom 21 minutter inn i andre omgang.

Pål André Helland, som hadde hatt et par gode muligheter like før, fikk et lavt innlegg fra Vegard Heltne og breisidet inn 2-1. 

Ni minutter før full tid ble Kjell Rune Sellin spilt fri, og alene med Piotr Leciejewski trillet den innleide AaFK-spilleren inn 3-1-scoringen.

Dermed er Hødd klare for cupfinale mot Tromsø på Ullevaal stadion.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media