-  Dette er løgn

En Oslo-kvinne (22) hevder at John Carew er far til gutten hun fødte 18. mars, skriver Se og Hør. -  Saken er en løgn, sier Carew selv.

OSLO/ISTANBUL (Dagbladet): Carew har ikke villet avgi blodprøve eller DNA-test, slik kvinnen - som er av afrikansk opprinnelse - har krevd. Etter behandling ved fylkestrygdekontoret er saken nå oversendt Oslo tingrett.

Carews advokat og rådgiver Per A. Flod har foreløpig bare én kommentar til saken:

-  Dette vil vi ikke kommentere.

Overfor en tyrkisk journalist som følger Besiktas-laget, var Carew ørlite mer meddelsom i går kveld:

-  Alt dette er løgn, sier Carew.

Belastning

Kvinnens advokat, Erling O. Lyngtveit, er krass i sin kritikk.

-  Mitt håp var at Carew skulle takle situasjonen som en voksen mann bør gjøre, sier Lyngtveit til Dagbladet.

Han sier kvinnen flere ganger har forsøkt å komme i dialog med Carew og hans advokat. Saken er nå oversendt til rettsvesenet som følge av at Carew ikke har avlagt blodprøve.

-  Han har vært avvisende. Min klient har ønsket å få en avklaring stille og fredelig. Men Carew har ikke ønsket noen kontakt. Hun har følt dette som en stor belastning, sier Lyngtveit.

Håper på fortgang

Saken går nå sin gang: Carew må avgi blodprøve, dersom retten finner det nødvendig for å avklare farsskapet. Men moren til den snart fem måneder gamle gutten frykter at saken vil trekke ut i langdrag. Lyngtveit sier at den frykten er forklaringen på at kvinnen gjør saken offentlig kjent - i håp om at Carew velger å avgi blodprøve før konflikten eventuelt havner i retten.

-  Det er det vi håper på. Det har blitt en aldeles skjønn unge, og hun synes dette er veldig dårlig gjort av Carew, sier Lyngtveit.

Rykter om det påståtte farskapet har versert i fotballmiljøet i lang tid, og kvinnen har også tidligere gjort framstøt for å få fortalt sin historie. Nå vil hun muligens få den muligheten i Oslo tingrett.

Lite mandig

Han har ikke mye godt å si om kontakten med motparten.

-  Jeg har forsøkt å få i gang en dialog. Men så seint som i vår da Carew var på landslagssamling i Oslo, hadde han ikke tid, fordi han skulle på trening.

For Lyngtveit er det riktig å bidra til offentliggjøringen av saken fordi han mener at Carew er mer enn en privatperson i denne sammenhengen.

-  Dette er svært lite mandig oppførsel av en idrettsmann som framstår som et forbilde, sier advokaten.  Dagbladet oppnådde ikke kontakt med barnets mor i går.

MÅ I RETTEN? Farsskapssaken er nå oversendt Oslo tingrett, og Carew kan risikere å måtte møte i retten. Her er Carew på besøk i Oslo tidligere i år.