Dette er mannen Norge vil stoppe

Jan Gunnar Solli skal gi Nastja Ceh en dårlig dag på jobben.

• Dagbladet.no følger Slovenia - Norge direkte klokka 20.45

LJUBLJANA (Dagbladet.no): Følg med på Slovenias spiller nummer 10 i kveld. Nastja Ceh er mannen Åge Hareide har bestemt seg for å stoppe på Arena Petrol. Jan Gunnar Solli er satt på jobben.

Austria Wien-spilleren Ceh, med fortid i Club Brugge er en venstrebeint tekniker som gjerne beveger seg i mellomrommet mellom motstanderens forsvar og midtbane.

Både Kristofer Hæstad og Christian Grindheim sier til Dagbladet.no at Ceh som mannen de ser på som en utfordring for den norske midtbanen i kveld. Grindheim nevner også Milenko Asimovic, men det er Ceh som er påtenkt spesialbehandling.

Følger Ceh

Solli ligger i utgangspunktet som defensivt anker på den norske midtbanen for å markere ut Ceh, som trolig ligger foran i den slovenske diamanten på midten.

- Flytter Ceh seg ut til venstre, flytter vi Jan Gunnar etter, sa Åge Hareide etter formasjonstreninga på torsdag.

Det kan fort skje. Ifølge NTB skriver den slovenske sportsavisa Ekipa at Slovenia svarer på Norges taktiske omlegging med å endre til en bredere formasjon, med Nastja Ceh på venstresida.

GLEDER SEG: Jan Gunnar Solli kan få en svært viktig jobb i dag. Nastja Ceh i bakgrunnen, fra 3-0-kampen på Ullevaal. Foto: SCANPIX
GLEDER SEG: Jan Gunnar Solli kan få en svært viktig jobb i dag. Nastja Ceh i bakgrunnen, fra 3-0-kampen på Ullevaal. Foto: SCANPIX Vis mer

Che der det skjer

Og Solli ser fram til oppgaven.

- Jeg skal prøve å sørge for at han får en dårlig dag på jobben, sier han til Dagbladet.no.

Artikkelen fortsetter under annonsen

- Slovenia slår ofte ballen i beina på Ceh og ser hva som skjer. Jeg vil være der det skjer, og skal forsøke å fungere som en blokk om han får ballen.

Den anvendelige Rosenborg-spilleren er trygg på at han har motor til å fotfølge Ceh, og håper etterhvert å slite ut den slovenske ballfordeleren.

- Jeg vil gjerne ha ham halsende bak meg, gliser Solli, som lyser entusiastisk opp når han snakker om det som i utgangspunktet høres ut som en beinhard slavejobb.

Lyktes sist

Jan Gunnar Solli hadde oppgaven med å ta ut Ceh også sist Norge spilte mot Slovenia - i 3-0-seieren hjemme 13. oktober i fjor - men da fra høyrekanten.

- Jeg synes jeg hadde godt tak på ham sist.

Solli taklet ikke bare de defensive oppgavene, men kom seg gjentatte ganger fram på høyrekanten, og la to målgivende pasninger.

- I tillegg hadde jeg vel et par-tre innlegg til som fort kunne blitt mål, summerer han.

- Ikke vent festfotball

Gjensynet med Slovenia-kampen på video tidligere denne uka var hyggelig fjernsyn for Solli. Etter en del kritikk for spillet sitt på landslaget, er det deilig å slå fast:

- Jeg var med på det som kanskje er landslagets beste kamp under Åge Hareide. Det hadde vært gøy å gjenskape det i dag, men jeg tror ikke folk skal forvente festfotball, sier Jan Gunnar Solli.

I kveld er det VM-poengene som teller.

FARLIG MANN: Nastja Ceh er ikke lett å stoppe.