Dette er mannen som gjorde Nasri sint

Krangelen fortsatte nesten tre timer etter kampslutt.

IRRITERT: Sammen med et knippe franske og svenske journalister sto Dagbladet og ventet i over to timer på Samir Nasri i mixed zone. Da han omsider kom var han irritert  - på sportsavisa L'Equipe og redaktør Sebastian Tarrago (innfelt). Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU og Sigve Kvamme
IRRITERT: Sammen med et knippe franske og svenske journalister sto Dagbladet og ventet i over to timer på Samir Nasri i mixed zone. Da han omsider kom var han irritert - på sportsavisa L'Equipe og redaktør Sebastian Tarrago (innfelt). Foto: EPA/TOLGA BOZOGLU og Sigve KvammeVis mer

Frankrike - England 1-1

DONETSK (Dagbladet): Klokka 23.40 lokal tid dukket Samir Nasri omsider opp i mixed zone, nesten tre timer etter at dommeren blåste av kampen mellom England og Frankrike.

Han og Franck Ribery ble plukket ut til dopingkontroll etter kampen, og ettersom Nasri var kampens store spiller og i tillegg gjorde en hysjebevegelse etter å ha utliknet til 1-1, var han naturligvis en mann journalistene ønsket å prate med.

Etter to timers venting kom Nasri dit Dagbladet sto sammen med et knippe svenske og franske journalister - men 24-åringen var overhodet ikke interessert i å stoppe opp.

- Hvorfor hysjet du foran benken til England? spurte Dagbladet.

- Jeg hysjet ikke mot benken, svarte Nasri før han rundet et gjerde og fortsatte mot utgangen.

- Vi har ventet i to timer, Samir, kan du ikke si hvorfor du hysjet? ropte en fransk journalist.

- Jeg har ikke bedt dere om å vente.

- Men du sa på pressekonferansen at du skulle forklare deg?

- Det var Sebastian Tarrago som spurte meg hvem det (hysjingen) var til, og jeg sa at det var til ham. Det er han jeg skal snakke med, svarte Nasri irritert og forsvant.

- Kritikken er ingenting
Tarrago er redaktør i sportavisa L'Equipe. Nasri bekreftet også i et TV-intervju etter kampen at det er L'Equipe han er forbannet på.

STOPPET OPP: Franck Ribery og Samir Nasri ble plukket ut til dopingkontroll etter kampen, og brukte flere timer på å få ut de nødvendige dråpene. Men der Nasri strenet irritert forbi de ventende pressefolkene, stoppet Ribery opp noen minutter. Foto: Sigve Kvamme
STOPPET OPP: Franck Ribery og Samir Nasri ble plukket ut til dopingkontroll etter kampen, og brukte flere timer på å få ut de nødvendige dråpene. Men der Nasri strenet irritert forbi de ventende pressefolkene, stoppet Ribery opp noen minutter. Foto: Sigve Kvamme Vis mer

Avisa har blant annet skrevet at Manchester City ønsker å selge ham, og har i likhet med resten av det franske pressekorpset vært lite imponert over Nasris prestasjoner i de siste landskampene.

Tarrago skjønner uansett lite av Nasris reaksjon etter scoringen og i mixed zone.

- Hvis du leser avisa, vil du se at det er ingenting. Vi har bare laget en artikkel om hans innflytelse på landslaget og posisjonen han spiller i, i tillegg til en sak om framtida hans i Manchester City. Det er alt, sier han.

- Er han dårlig på å takle kritikk?

- Jeg vet ikke. Men kritikken har vært mild, sier Tarrago til Dagbladet.

Endret taktikk på grunn av Hart
Om Nasri har vært svak i oppkjøringskampene til EM, leverte han i hvert fall da det gjaldt som mest. Han overlistet lagkameraten i Manchester City, Joe Hart, med et smart skudd i korthjørnet etter snaue 40 minutter, og var ellers toneangivende i det franske angrepsspillet.

Ettersom han ble kåret til banens beste spiller ble han kalt inn til en rask pressekonferanse, der UEFAs medieansvarlig i Donetsk i utgangspunktet var den eneste som fikk stille spørsmål.

Nasri fortalte at det var en stor ære å få utmerkelsen, men at han selvsagt ville foretrukket å vinne kampen. Og han røpet at han bevisst endret skuddtaktikk på grunn av Hart.

- England-spillerne sto veldig lavt i banen, så jeg måtte skyte. Joe Hart kjenner meg fra City. Han vet at jeg normalt sikter på lengste hjørne, men denne gangen gikk jeg for et skudd i nærmeste. Samtidig var jeg litt heldig også, sa Nasri.