Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er mannen som overtalte Solskjær til å ta Cardiff-jobben

Forhandlet fram United-kjøp.

GODE SAMTALER: Ole Gunnar Solskjær sammen med styreformann Mehmet Dalman på dagens pressekonferanse. - Jeg har hatt gode samtaler med Mehmet. De overbeviste meg. Men jeg trengte ikke å se mer enn det fantastiske arbeidet spillerne la ned i går, sa Solskjær. Foto: REUTERS/Rebecca Naden
GODE SAMTALER: Ole Gunnar Solskjær sammen med styreformann Mehmet Dalman på dagens pressekonferanse. - Jeg har hatt gode samtaler med Mehmet. De overbeviste meg. Men jeg trengte ikke å se mer enn det fantastiske arbeidet spillerne la ned i går, sa Solskjær. Foto: REUTERS/Rebecca Naden Vis mer

(Dagbladet): De siste dagene har vært et eneste sammensurium av rykter rundt Ole Gunnar Solskjær og muligheten for at han skulle ta over sjefsstolen i Cardiff.

Tidligere i dag ble det klart at 40-åringen tar over som manager for den walisiske klubben. Noe veldig mange, både her hjemme og på fotballøya, i utgangspunktet var skeptiske til.

- Gode samtaler Først og fremst dreide denne skepsisen seg rundt Vincent Tan, klubbens noe eksentriske eier. Men på dagens pressekonferanse kunne det virke som om det var en annen mann som hadde overbevist Solskjær om at Cardiff var den riktige klubben. Styreformann Mehmet Dalman.

- Jeg har hatt gode samtaler med Mehmet. De overbeviste meg. Men jeg trengte ikke å se mer enn det fantastiske arbeidet spillerne la ned i går, sa Solskjær.

Og Dalman er ikke på noen måte noen lettvekter. Han ble født på Kypros i 1958, men flyttet til London med familien sin allerede som 10-åring.

Her utdannet han seg ved prestisjetunge London School of Economics, og har siden jobbet i en rekke ulike finansinstitusjoner - deriblant Commerzbank, Deutsche Bank og Credit Suisse.

Heller ikke innenfor fotballens verden er Dalman ubevandret. I sine ungdomsår var han inne på prøvespill i Crystal Palace, og han skal også ha bistått Glazer-familien da de kjøpte opp Manchester United for noen år siden.

Fikk skikk på klubben I prosessen hvor Solskjærs forløper, Malky Mackay, fikk sparken, fungerte Dalman lenge som fredsmegler. Terry Phillips, som har ansvaret for fotballdekninga i WalesMedia, sier til Dagbladet at Dalman har vært en viktig brikke i klubben etter at han kom inn for to år siden.

- Han har kommet inn og fått skikk og struktur på klubben. Før Dalman var det blant annet ingen styremøter, og han er en bra mann for laget, sier han.

Phillips forteller videre at Dalman også kommer til å være den Solskjær har mest kontakt med i tiden fremover når stallen skal forsterkes i januarvinduet, og at han langt på vei kommer til å være bindeleddet mellom nordmannen og eier Tan.

- Han kommer til å være den første Solskjær snakker og diskuterer med når han kjøper spillere, så tar Memeth det videre til styrerommet. Til slutt er det Vincent Tan som tar avgjørelsen, sier Cardiff-eksperten.

- De stoler på hverandre Prosessen rundt Mackay var meget rotete på mange måter, men Phillips er overbevist om at det ikke vil skje igjen. Han tror klubben vil være mer påpasselig med hvilke spillere som hentes inn, og hvordan prosessene skal gjøres. Forandringer Solskjær vil nyte godt av.

- Samarbeidet mellom Memeth og Tan er bra. De stoler på hverandre, og går godt sammen. Alt må gå gjennom styrerommet nå, sier Phillips.

Tan har et frynsete rykte i media. Men for den lokale pressen i Wales, er han en mann som har gjort Premier League mulig.

- Det er viktig å huske på at han har spyttet inn over 100 millioner pund i klubben. Han er også i gang med å bygge et helt nytt treningsanlegg og kommer til å investere mer. Han har gjort det vi gjør nå mulig, sier han.

Tøft program Allerede lørdag har Ole Gunnar Solskjær ansvaret for Cardiff City, da møter waliserne Newcastle på bortebane i FA-cupen.

TRIO: Mehmet Dalman (høyre) kommer til å være den Solskjær har mest kontakt med i tiden fremover når stallen skal forsterkes i januarvinduet, og han kommer langt på vei til å være bindeleddet mellom nordmannen og eier Vincent Tan (venstre).
EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA
TRIO: Mehmet Dalman (høyre) kommer til å være den Solskjær har mest kontakt med i tiden fremover når stallen skal forsterkes i januarvinduet, og han kommer langt på vei til å være bindeleddet mellom nordmannen og eier Vincent Tan (venstre). EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA Vis mer

Utsatte Cardiff er i poengnød i Premier League, og er nødt til å komme i gang om de ikke skal falle enda lenger ned i nedrykkssumpa. Et mildt sagt tøft program.

• 11. januar: Hjemme mot bunnrival West Ham
• 18. januar: Borte mot gulljagende Manchester City
• 28. januar: Borte mot Solskjærs gamleklubb Manchester United
• 1. februar: Hjemme mot bunnrival Norwich
• 8. februar: Borte mot erkerival Swansea

FESTBREMS: Nicklas Bendtner ødela Cardiff-festen tre minutter før full tid på Emirates i går. Deretter måtte dansken halte av banen med skade. Foto: AP Photo/John Walton/PA
FESTBREMS: Nicklas Bendtner ødela Cardiff-festen tre minutter før full tid på Emirates i går. Deretter måtte dansken halte av banen med skade. Foto: AP Photo/John Walton/PA Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media