Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Skiskytter-VM

- Dette er mekka

De norske skiskytterne hyller den lille fjellandsbyen nord i Italia. Allerede i dag håper de å ta sitt første gull i det som omtales som skiskytingens mekka.

VENTES 60 000: Alt ligger til rette for en folkefest under skiskytter-VM i Anterselva de neste ukene. Her er Tiril Eckhoff i aksjon under mixed-stafetten i verdenscupen i Anterselva fjor. Torsdag håper de norske utøverne på edelt metall. Foto: NTB/Scanpix
VENTES 60 000: Alt ligger til rette for en folkefest under skiskytter-VM i Anterselva de neste ukene. Her er Tiril Eckhoff i aksjon under mixed-stafetten i verdenscupen i Anterselva fjor. Torsdag håper de norske utøverne på edelt metall. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

ANTERSELVA (Dagbladet): I ettermiddag går startskuddet for skiskytter-VM i italienske Anterselva. Fire norske utøvere skal i aksjon allerede under mixedstafetten, og det er bred enighet om at mesterskapet som varer de to neste ukene neppe kunne hatt en bedre ramme.

Onsdag var det strålende sol og rundt null grader i alpebyen. Johannes Thingnes Bø mener Anterselva er skreddersydd for å arrangere VM.

- Dette er et mekka. Ruhpolding blir kalt skiskytternes hjem, men dette er mekka. Naturen, været og at det er en trygg vinter gjør hele pakka for min del. Det er ikke bare en remse med kunstsnø vi går på, og det er viktig. Vi lever godt her oppe, sier Johannes Thingnes Bø til Dagbladet.

Thingnes Bø får støtte fra den store forhåndsfavoritten på kvinnesiden, Tiril Eckhoff.

- Anterselva er spesielt. Det er mye mennesker her. Samtidig er det nesten alltid bra vær her også, og det gjør noe med stemninga. Man merker det på hele stadion. Det kommer mye nordmenn hit også, og det hjelper oss mye, sier Eckhoff til Dagbladet.

- Tilpasningsdyktig

Mesterskapet går i omkring 1600 meters høyde. At det skal kjempes om gull i høyden har ikke all verdens å si, mener Thingnes Bø.

- Det har ikke så veldig mye å si for meg personlig, i alle fall. Jeg er tilpasningsdyktig og gjør det jeg må gjøre, uavhengig om det er i høyden eller om det er i lavlandet, sier Thingnes Bø, som er relativt beskjeden på egne vegne.

- Jeg håper hvert fall på ett gull. Det må jeg nesten ha, sier stryningen med latter i stemmen.

Sammen med storebror Tarjei, Marte Olsbu Røiseland og Tiril Eckhoff skal Thingnes Bø gå mixedstafetten som setter i gang VM.

Saken fortsetter under bildet.

SKAL FORSVARE NORGES ÆRE: Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og Tarjei Bø er laget som skal gå mixed-stafetten. Foto: NTB/Scanpix
SKAL FORSVARE NORGES ÆRE: Johannes Thingnes Bø, Marte Olsbu Røiseland, Tiril Eckhoff og Tarjei Bø er laget som skal gå mixed-stafetten. Foto: NTB/Scanpix Vis mer

- Må være på vårt beste

Olsbu Røiseland kan nesten ikke vente med å komme i gang med mesterskapet, etter det som var et skuffende VM for hennes del i Östersund i 2019. Også hun hyller Anterselva.

- Det er bare å se rundt seg her. Det er helt fantastisk, med veldig god stemning på tribunene. Dette er drømmeplassen, rett og slett, sier Olsbu Røiseland til Dagbladet.

Hun mener de har gode muligheter til medalje allerede torsdag.

- Det blir veldig godt å komme i gang med dette mesterskapet, for jeg synes vi har ventet lenge nok nå. Jeg gleder meg veldig til å gå stafetten. Vi er et sterkt lag og har alle muligheter. Vi må være på vårt beste for å kjempe om medaljene. Ingen medaljer deles ut på forhånd, sier Olsbu Røiseland.

- Alt ligger til rette

Tarjei Bø legger ikke skjul på at de ønsker å få en drømmestart på mesterskapet. Han er ny på laget som tok gull i fjor. Likevel føler han ikke på presset med å ha erstattet Vetle Sjåstad Christiansen.

VEKKER OPPSIKT: Tiril Eckhoff og Dorothea Wierer er blant de største skiskytter-stjernene, og det har også internett fått med seg. Video: Kristoffer Løkås Vis mer

- Ambisjonene er høye. Det har vært en god sesong for laget. Vi vil være den beste nasjonen, og alt ligger til rette for å få det til. Nå får vi prøve å levere godt på mixedstafetten, sier Bø til Dagbladet.

I år er det herrene som skal avslutte stafetten. Det tror Johannes Thingnes Bø kommer til å endre seg allerede neste år.

- Sporten er i stadig endring. Vi ser et annet program enn tidligere. Jeg tipper at kvinnene kommer til å avslutte mixedstafetten i neste VM, og det synes jeg er viktig. Jeg tror også fansen liker det, sier han.

Rennstart er klokka 14.45.