Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Molde stormer mot seriegull

- Dette er mestertakter!

Det måtte jobbes hardt, men akkurat i det overtida var på vei til å renne ut, sikret Molde 2-1-scoringa som sender dem enda et steg mot seriegullet.

TRE LIVSVIKTIGE POENG: Molde-spillerne kunne juble da seieren ble sikret på overtid. Foto: NTB/Scanpix
TRE LIVSVIKTIGE POENG: Molde-spillerne kunne juble da seieren ble sikret på overtid. Foto: NTB/Scanpix Vis mer
  • Molde - Lillestrøm 2-1(0-1)

De tre poengene som sørger for at Molde nå har tatt et stort steg på vei mot seriegull satt langt inne.

Det var LSK som tok ledelsen. Fredrik Krogstad satte inn 1-0 etter at gjestene fikk tildelt et høyst diskuterbart straffespark. Gjestene tok med seg ledelsen inn i garderoben.

Leke James utlignet, før Kristoffer Haugen sikret alle poengene på overtid.

- Dette er mestertakter, smalt det fra Eurosport-kommentator Asbjørn Myhre i det Molde satte ballen i nettet.

Nå spørs det om noen kan gjøre noe med romsdalingene i gullkampen.

- Det var ganske sjukt. Vi stanga og stanga hele kampen, også klarer vi å få det helt på tampen. Det smakte utrolig godt. Det begynte å se mørkt ut, sa Haugen til Eurosport etter kampslutt.

Det var vanvittige gledesscener som brøt ut på MFK-benken i det sluttsignalet gikk. Molde-sjef Erling Moe var naturlig nok svært fornøyd etter kampslutt.

- Dette var helt fortjent. Vi styrte butikken siste 45. Vi skapte nok til å ikke gjøre dette så spennende, men i dag sliter vi med å få satt sjansene våre. Det er vanskelig å møte LSK. I dag synes jeg spillerne skal ha ros. Vi snakket om at vi måtte være tålmodige i pausen. Om det kommer i det 60. minutt eller 92. minutt betyr ikke så mye, men det er veldig fortjent, sa Moe til Eurosport etter kampslutt, som i kjent stil ikke ville snakke for mye om gullkampen.

- Dette er den beste måten å vinne på, la han til.

I LSK-leiren var man forståelig nok langt mindre tilfreds.

- Det er pinlig. Dette er den verste måten å tape på, raste LSK-spiller Tobias Salquist til Eurosport like etter kampslutt, som også var kritisk til at dommer Rohit Saggi lot MFK spille over overtida.

Temposvakt

- Opp med tempoet, gutta! Det var beskjeden fra Erling Moe på sidelinja kvarteret ut i oppgjøret. For selv om Molde styrte det aller meste og skapte farligheter, var den første halvdelen av førsteomgang tidvis temposvak og ingen høydare.

Det var LSK som skapte den første ordentlige sjansen, hvor Tobias Salquist fikk stå alene og heade fritt på Alex Craninx. Molde-keeperen fikk avverget.

Tidligere LSK-spiller og nåværende Molde-kaptein, Ruben Gabrielsen, skapte Moldes beste mulighet i førsteomgang da halvtimen var passert.

Eirik Hestad fulgte opp like etter, men heller ikke han hadde hellet med seg.

Men så startet dramatikken. Kaptein Daniel Pedersen gikk ned etter å brutalt ha skallet sammen med Etzaz Hussain inne i Molde-feltet. Dommer blåste og pekte på straffemerket, sannsynligvis mot Fredrik Sjølstads manøver i forkant av duellen, hvor han gikk i kroppen på svensken.

Et straffespark av det billige slaget.

Fredrik Krogstad steppet opp fra straffemerket, og sendte LSK foran på Aker stadion sju minutter før pause.

- Jeg synes egentlig vi har hatt god kontroll. Vi visste at det kom til å bli mye forsvar denne kampen, og det har vi løst bra. Vi må ta vare på mulighetene, og nå fikk vi et straffespark her. De må settes på Aker stadion. Heldigvis gikk det bra, sa målscoreren på vei inn til pause.

- Vi må bli flinkere å ha motsatte bevegelser, true og fylle boksen mer. Vi hadde relativt god kontroll foruten på den straffa der. Nå gjelder det å ikke bli for utålmodig, sa Molde-trener Moe på vei ut til andreomgang.

Snytt?

Seks minutter etter hvilen gikk Eirik Hestad ned inne i feltet etter en duell med Lillestrøms Ifeanyi Mathew. Dommer Saggi blåste, og hele Aker stadion, Hestad inkludert, trodde dommeren skulle peke på straffemerket. I stedet dro han opp det gule kortet, og delte det ut til Molde-spilleren for filming.

Reprisene viste at det var kontakt mellom de to, og selv om Hestad falt lett, var hjemmelaget snytt for straffe.

Molde fortsatte å presse, men LSK forsvarte seg godt.

- Skredet av store målsjanser uteblir, sa kommentator Asbjørn Myhre da timen var passert.

Iskaldt

Men så kom utligninga. 64 minutter var spilt da Etzaz Hussain forsøkte seg fra distanse, og keeper Marko Maric måtte gi retur. Den ble snappet opp av målsnik Leke James, som kaldt og rolig satte inn sin tolvte scoring for sesongen.

Dette til tross for at han stort sett ikke spilte en eneste kamp før i midten av juni. Dermed sto det 1-1 på Aker stadion, og hjemmelaget hadde virkelig fått blod på tann.

Ti minutter senere var det derimot den tidligere Molde-spilleren Arnor Smarasson som var nære å sende gjestene foran. Islendingen fyrte av fra 15 meter, og ballen snek seg like på utsiden av Craninx sin høyre stolpe.

Flere Molde-muligheter

13 minutter før slutt var Leke James fryktelig nære å sikre Molde 2-1, da han danset rundt med Tobias Salquist og kom tilnærmet alene med Marko Maric.

Han fikk ikke bare en, men to muligheter. Begge forsøkene ble stoppet.

Midtstopper Martin Bjørnbak var nære fire minutter før full tid på et frispark fra 18 meter, men også denne gangen sto målvakt Maric i veien.

Eirik Hestad var fryktelig nære på overtid, men avslutninga gikk like på utsiden av stolpen.

Det så ut til å ebbe ut i 1-1, men akkurat i det overtida var på vei til å ebbe ut, fikk hjemmelaget mana ballen inn i nettet.

Kristoffer Haugens skudd ble styrt inne i feltet, og havnet til slutt inne i nettet. Da eksploderte det på Aker stadion.

Dermed har Molde i skrivende stund åtte poengs luke i toppen av tabellen. Det gjenstår sju serierunder i årets sesong.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media