Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er midtbanekrigeren som Liverpool jakter

Ignacio Camacho.

 ØNSKET:  Malaga-spiller Ignacio Camacho er ønsket av Liverpool. Midtbanemannen passer bra inn i Jürgen Klopps system. Foto: NTB Scanpix.
ØNSKET: Malaga-spiller Ignacio Camacho er ønsket av Liverpool. Midtbanemannen passer bra inn i Jürgen Klopps system. Foto: NTB Scanpix. Vis mer

(FourFourTwo): Ignacio Camacho ble født i Zaragoza og spilte sine første år for den lokale klubben, før han i en alder av 15 flyttet til Spanias hovedstad. 2,5 år seinere hadde han debutert for Atletico Madrids førstelag.

Debuten kom som innbytter i et Copa del Rey-oppgjør mot Granada.

- Jeg har gitt alt jeg for klubben og dette er et viktig steg for meg. Likevel vil jeg gjerne beholde roen. Jeg har fortsatt mye å bevise, sa den 17 år gamle Camacho.

Debuten kom et halvår etter at han hadde ledet Spanias U17-landslag til EM-gull som kaptein. På laget spilte David de Gea, Bojan Krkic og Nacho. Camacho rakk å bidra i Atletico-trøya.

Han var med på å vinne Europa League, men i 2010 byttet han beite. Skader hadde han satt mye ut av spill, og Camacho fikk spilt så mye under nåværende Watford-manager Quique Sanchez som han hadde håpet på. Málaga ble neste stopp.

Sommeren 2011 kom det en rekke spillere til klubben takket være den økonomiske støtten fra Sjeik Abdullah Al Thani. Jeremy Toulalan, Santi Cazorla, Isco, Diego Buonanotte og Recio ble alle hentet inn. Kampen om spilletid på midtbanen var knallhard.

I 2012/13 fikk Camacho en langt større rolle under manager Manuel Pellegrini. Klubben kom til kvartfinale i Champions League. Det var første gang de deltok i turneringen.

Liverpool-besøk Camacho bør være en mann å holde et øye med, spesielt hvis du holder med Liverpool. Rapporter tilsier at Liverpool ønsker å hente spanjolen til sommeren, og de siste ukene har de fulgt ham tett. Da Málaga-eier Al Thani stoppet pengekrana forsvant en rekke stjerner fra klubben, deriblant manager Pellegrini til Manchester City. Klubben ble også utestengt fra Europa på grunn av gjeld.

Bernd Schuster tok over lederansvaret, og på midtbanen fortsatte Camacho. Han spilte sju av Malagas ti Champions League-kamper fra start. Den unge spanjolen imponerte spesielt mot Milan.

Skal vi tro Read Liverpool, ble Camacho og hans agent observert på Liverpools treningsanlegg Melwood tidligere denne måneden. Merseyside-klubben er langt fra den første som har vist interesse 25-åringen.

 - Det er alltid et godt tegn når andre klubber ser på deg. Det betyr at du gjøre noe rett både individuelt og som en del av et kollektiv, sa han i fjor da han ble koblet til Tottenham.

Styrker Camacho er en spiller full av energi, som står på i 90 minutter i Javi Garcias 4-4-2-system. Han er taktisk klok og leser spillet på en glimrende måte. Han vet alltid om han bør gå eller avvente.

Han er å se foran forsvaret i tøffe dueller, eller høyere i banen for å avskjære spillet. I tillegg er han en sterk hodespiller, som gjør han nyttig på både offensive og defensive dødballer.

Fysisk står han sterkt. Det skal mer til enn en liten puff for å få Camacho vekk. Han liker selv å trå til og lager en del frispark.

Svakheter Camacho har en del å gå på når det kommer til pasningsspillet. Spesielt sliter han med å få de kreative pasningene til å sitte. Denne sesongen har bare 70 prosent av hans pasninger nådd fram. Tidligere sesonger har det ligget på rundt 80.

VERDENS BESTE:  Lionel Messi ble vant Ballon d'Or i 2010. Den prisen mente Camacho burde gått til lagkamerat Diego Forlan (t.h). Foto: NTB Scanpix.
VERDENS BESTE: Lionel Messi ble vant Ballon d'Or i 2010. Den prisen mente Camacho burde gått til lagkamerat Diego Forlan (t.h). Foto: NTB Scanpix. Vis mer

Spanjolen er heller ikke den mest disiplinerte spilleren du har sett. I vinter plukket han opp fire gule kort på 18 dager. Helgens møte med Real Sociedad må han stå over, etter at Real Madrids Marcelo fikk smake på knottene hans.

- Denne sesongen har han vært en liten åpenbaring og veldig stabil. Han har vist et stort ansvar, sa tidligere lagkamerat Toulalan i 2012.

Da besto laget av en rekke rutinerte spillere som Joaquin, Martin Demichellis og Javier Saviola. Han har også høstet skryt fra Spanias landslagstrener Vicente del Bosque, som har gitt Camacho en landskamp.

Visste du at.. I 2010 da Lionel Messi vant sin andre Ballon d'Or, mente Camacho at hans lagkamerat i Atletico, Diego Forlán, burde ha vunnet.

- Det ville vært urettferdig å si at Forlan ikke fortjener Ballon d'Or, vi vil alle bli stolte hvis han vinner, sa han like før utdelingen.

- De fleste er klar over Malagas situasjon, som ikke er veldig bra. Det er mulig de blir tvunget til å selge til en akseptabel sum, har Camacho selv sagt nylig.

Midtbanemannen er åpen for en overgang til Premier League. Hans stil vil passe bra inn både i Mauricio Pochettinos Tottenham og Jürgen Klopps Liverpool.

Tottenham har funnet midtbanegull i egne rekker i Dele Alli og har i tillegg Tom Carroll. Og det at Camacho selv har vært på besøk i Liverpool, gir klare tegn på at de røde fra Beatles-byen er mest sannsynlig.

Han ble operert i mars i fjor og var ute i sju måneder. Liverpool vil garantert forsikre seg om at Camacho er 100 prosent frisk før de trår til. Kontrakten hans går ut først om tre år, men spanjolenes dårlige økonomi gjør det mulig å sikre seg ham for under 150 millioner.