- Dette er min hevn

MARIENLYST (Dagbladet): Strømsgodset- Brann 2- 6: - Deilig. Dette er min hevn etter at jeg ble satt ut av laget mot Bryne, sier Thorstein Helstad (24) til Dagbladet. I går laget bondesønnen fra Hedmark kål av Strømsgodset med hat trick på fire minutter og fem scoringer totalt.

- Hvor ofte skjer det? Hvor ofte scorer du fem mål i en Tippeliga-kamp? spør Thorstein Helstad tomt ut i den svette garderobelufta. Ikke siden guttedagene i Fart har han vært med på å score fem mål i en og samme kamp. Litt av en forsinket fødselsdagsgave for en som fylte 24 på lørdag.

- Utrolig deilig at det løsna. For min del begynte det å butte i kampen mot Stabæk før seriestarten. Det er fullt mulig at treneren satte meg ut bevisst mot Bryne (3- 4-tap) for at jeg skulle få tilbake gutsen. Skal si han lyktes til fulle, sier Brann-spissen som for alvor har meldt seg på i toppscorerkampen.

Mesterplan

Og en overlykkelig Teitur Thordarson avslører at det var den reneste mesterplan å la spissjuvelen slite treverket mot Bryne i forrige runde.

- Det begynte å irritere ham at han ikke fikk scoringer. Da kan en kamp på sidelinja sette ting i perspektiv. Jeg hadde håpet på en slik respons ved å sette ham ut av laget, men fem mål er jo helt fantastisk. Og så flotte mål som han scoret! Dessuten viste han vilje til å gå på løp hele tida. Det er det vi har manglet i den perioden vi har slitt litt. Dette var utrolig hyggelig både for Torstein og for oss, sier Brann-trener Teitur Thordason.

- Ikke tungt psykisk

Men Helstad nekter for å ha slitt psykisk under motgangen og vrakingen.

- Litt motgang må jeg tåle. Jeg mistet aldri troen. Da kunne jeg jo like godt ha lagt opp. Sunt bondevett og samholdet i laget var det som skulle til for å komme tilbake. Ellers ville jeg knekt sammen for lenge siden. Det blåste kraftig for to- tre år siden også, men jeg kom gjennom det med hjelp av godt kameratskap i laget, sier han nøkternt.

Hva er oddsen på at Thorstein Helstad blir toppscorer i Tippeligaen nå?

- Jeg leste i ei avis at den er 11. Nei, jeg tenker virkelig ikke på det å bli toppscorer, ler spissjuvelen.

Nå er han mest opptatt av å gi Brann-publikumet valuta for pengene.

- Det jeg håper mest av alt på nå, er at jeg også vil lykkes hjemme på Stadion. Det betyr mye for meg.

«Ingen» så Helstad

Helstads fem scoringer vil nok gi nytt liv til proffspekulasjonene.

- Jeg er selvfølgelig ikke interessert i å selge ham. Det er det andre som vil, sier Thordarson, vel vitende om Bergens-klubbens vanskelige økonomiske situasjon. Men Brann-treneren kan trøste seg med at potensielle kjøpere holdt seg unna Marienlyst stadion i går.

- Ingen av de interesserte klubbene var til stede og så på Thorstein. Men det er selvfølgelig positivt at han scoret fem mål, sier agent Rune Hauge.

Brann heldige

Men det kunne gått galt for Brann i går. På ledelse 1- 0 fikk Jostein Flo annullert et mål for offside. Med 2- 0 kunne kampen blitt en annen. Dessuten ble SIF-innbytter Thomas Wæhler utvist rett før pause etter bare ti minutter på banen.

FEM MÅL: - I kveld kunne jeg ha fått til hva som helst. Alt jeg prøvde på gikk min vei, sier femmålsscorer Thorstein Helstad.