HJEMMEBANE: Marit Bjørgen trives på Beitostølen, hvor hun har vunnet med noen av karrierens største seiersmarginer. Foto: Thomas Rasmus Skaug
HJEMMEBANE: Marit Bjørgen trives på Beitostølen, hvor hun har vunnet med noen av karrierens største seiersmarginer. Foto: Thomas Rasmus SkaugVis mer

- Dette er min plass

Nå er Beitostølen-eventyret over for Marit Bjørgen.

BEITOSTØLEN (Dagbladet): Det blir ingen verdenscupåpning på Beitostølen neste helg. I dag ble det besluttet at Sjusjøen ved Lillehammer overtar arrangementet 19. og 20. november.

Dermed er det også slutt for Beitostølen som verdenscuparrangør i denne omgang. Nå overtar Lillehammer som arrangørsted i Norge, sammen med Holmenkollen.

- Det er kanskje litt vemodig, sier Marit Bjørgen (31).

- Jeg har veldig mange gode minner fra Beitostølen. Det er min plass, sier langrennsdronninga til Dagbladet.

Suverent best Den påstanden har hun særdeles godt belegg for. Bjørgen har vunnet de tre siste verdenscuprennene på Beitostølen, i 2005, 2007 og 2009. Så langt tilbake som i 2003 var hun som ankerkvinne med på å sikre norsk stafettseier i fjellbygda.

Samtidig er også Beitostølen en plass Bjørgen forbinder med mye nerver.

- Det er alltid nerver før det første rennet. Når man har trent en hel sommer og møter konkurrentene fra andre land for første gang, er man spent på hvor man står, poengterer Rognes-jenta.

Fortsatt kommer de nasjonale sesongåpningene til å gå av stabelen på Beitostølen. Også der har Bjørgen tradisjoner for å gjøre det godt.

- Jeg husker ærlig talt ikke sist jeg ikke vant en nasjonal åpning. Men jeg tror det var en sprint jeg ikke vant for noen år siden, sier hun.

- Lei av å trene Selv om Bjørgen gjerne skulle gått verdenscup på Beitostølen, er hun glad for at Sjusjøen kunne ta over da det viste seg umulig å få løypene klare.

- Jeg gleder meg veldig til å konkurrere. Jeg er litt lei av å trene, erkjenner hun.

Og formen, den er hun trygg på.

- Jeg vet at jeg er minst like god som på denne tida i fjor, sier Marit Bjørgen, som i motsetning til Petter Northug ikke reiser til svenske Bruksvallarna for å få en gjennomkjøring med startnummer på brystet førstkommende helg.

ENDELIG SKIFØRE: Marit Bjørgen luftet seg på Valdresflya i morges, sammen med Therese Johaug (foran) og landslagstrener Egil Kristiansen (bak). Foto: Thomas Rasmus Skaug
ENDELIG SKIFØRE: Marit Bjørgen luftet seg på Valdresflya i morges, sammen med Therese Johaug (foran) og landslagstrener Egil Kristiansen (bak). Foto: Thomas Rasmus Skaug Vis mer