IKKE SPANSKE FALL: Team Radioshack-sjef Johan Bruyneel er forbannet etter at laget ble utelatt fra Spania Rundt. Lance Armstrong sto uansett ikke i lagoppstillingen.Foto: SCANPIX/AP/Marcio Jose Sanchez
IKKE SPANSKE FALL: Team Radioshack-sjef Johan Bruyneel er forbannet etter at laget ble utelatt fra Spania Rundt. Lance Armstrong sto uansett ikke i lagoppstillingen.Foto: SCANPIX/AP/Marcio Jose SanchezVis mer

- Dette er misbruk av makt

Rasende Bruyneel etter Vuelta-vraking.

||| Johan Bruyneel, manager i Lance Armstrongs RadioShack-lag, var målløs da han fikk vite at laget ikke får kjøre i Vuelta a Espana.

I øyeblikket tenker han mest på hvordan han skal lede laget slik at Armstrong kan vinne Tour de France for åttende gang. Men etter Touren var det meningen å sende et sterkt lag til Vueltaen.

Den planen gikk i vasken da arrangørene ikke ville godkjenne RadioShacks søknad om deltakelse. Det amerikanske laget ble ikke tilbudt et av de seks «wildcardene» arrangøren skulle dele ut.

Som eneste ProTour-lag må derfor Armstrong og co. finne seg i å stå over Vueltaen.

- Jeg er ikke bare overrasket, men rett og slett målløs. Da jeg fikk høre dette, trodde jeg det var snakk om en misforståelse. Jeg tok en telefon til Javier Guillen, og han kunne fortelle meg at de andre lagene hadde tilbudt en bedre sportslig løsning enn han mente vi hadde kommet opp med, sier en rasende Bruyneel.

- Dette kan jeg rett og slett ikke akseptere, for med Andreas Klöden, Levi Leipheimer, Chis Horner og Jani Brajkovic på laget ville vi ha stilt med fire mulige sammenlagtvinnere, sier manageren.

- Dette er misbruk av makt. Noen arrangørene tar rett og slett vekk den lysten potensielle sponsorer kan ha til å gå inn i sykkelsporten, sier Johan Bruyneel.

(NTB)