-  Dette er mitt EM

Alessandro Del Piero har hatt en tung vår med skader og motgang på Juventus. Men nå har mirakelmannen funnet fram gullsmilet.

GUIMARCES (Dagbladet): I går kom den vanligvis mediesky Del Piero ut av gardroben etter trening, smilende, og med følgende beskjed til horden av ventende italienske journalister, og Dagbladet:

-  Dette er mitt EM. Dette er min store sjanse til å vinne noe med Italia. Nå stemmer alt 100 prosent med min fysiske form.

Juventus-stjernen har vært det store spørsmåltegnet i den italienske troppen som møter Danmark i sin første EM-kamp i kveld. En muskelskade i låret holdt ham ute av Serie A i 12 kamper i løpet av vinteren og våren. Og i oppkjøringskampene har han ikke imponert.

-  Motivert

Men trener Giovanni Trappatoni har aldri tvilt på Del Piero.

-  Om han skulle spille mot Danmark, sto og falt på hans fysiske utvikling. Men det han har vist på trening de siste 14 dagene, har overbevist meg, sier Trappatoni.

Og Del Piero ser det faktisk som en fordel at han har vært skadet.

-  Jeg gleder meg enormt til å spille kamp igjen. 21 dager med oppkjøring har tæret på. Nå verker jeg etter å spille. Skaden har gjort meg motivert, og det er en fordel at jeg ikke er like sliten som mange andre som har spilt hele sesongen, sier Del Piero.

Selv om den lille midtbaneeleganten har hatt en rekke gode sesonger i Juventus, har han aldri greid å etablere seg som den store stjernen på det italienske landslaget. Før kampen mot Danmark i kveld har kampen om plassen på venstre midtbaneflanke stått mellom Del Piero og Romas Antonio Cassano.

-  At Cassano ble vraket er ikke mitt problem. Han er ung, og jeg har vært i samme situasjon selv tidligere der jeg ble vraket for folk som Baggio og Totti. Forskjellen nå er at det er jeg som spiller, og han som sitter på benken.

-  Ikke imponert

Verken Del Piero eller noen av de andre italienerne var særlig opptatt av danskene før dagens oppgjør i den tøffe gruppe C, som også teller Sverige og Bulgaria.

-  Det er typisk for italienerne, sier AC Milan-spissen, Jon Dahl Tomasson, til Dagbladet.

-  Italienerne er favoritter, og de innser selv at de er det. De forventer å slå oss. Men alt er mulig. Det så vi i åpningskampen. Alt kan skje.

Martin Laursen spilte også ti kamper for Milan inneværende sesong. Og han frykter verken Del Piero, Totti, eller Vieri i det italienske angrepet.

-  Nei, jeg er vant til å møte gode spillere. Og når det gjelder Del Piero, så har ikke han imponert meg i årets sesong. Han har slitt veldig.

-  Men Danmark er vel ikke annet enn en outsider i denne gruppa?

-  Italia er klare favoritter. Til kvartfinalen er det 70 prosent sjanse for at Italia går videre, så gir jeg oss, Sverige, og Bulgaria ti prosents sjanse hver, smiler Laursen, som fra høsten spiller i Aston Villa.

GULLGLIS: Alessandro Del Piero er sikker på at dette blir hans og Italias mesterskap.- Nå verker jeg etter å spille. Skaden har gjort meg motivert, og det er en fordel at jeg ikke er like sliten som mange andre som har spilt hele sesongen, sier Del Piero til Dagbladet.