Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er mitt ritt. Hva skal jeg gjøre nå?

Tour-vinner Alberto Contador sjokkert over utestengelse.

(Dagbladet.no) Onsdag ble det klart at Astana-laget ikke får stille til start i årets Tour de France.

Det betyr at fjorårsvinner Alberto Contador (25) ikke får sykle et av de mest prestisjetunge etapperittene i verden - for andre gang på tre år.

Det hadde ligget store dopingskyer over Astana lenge, og alle rytterne sluttet etter fjorårets dopingskandale i Tour de France, hvor både Alexandre Vinokourov og Andrej Kasjetsjkin testet positivt.

Nå har laget fått nye ryttere og ny ledelse, men det er ikke nok for Amaury Sport Organisation (ASO), som blant annet arrangerer Tour de France.

- En smell

- Jeg hadde aldri trodd at dette skulle skje. Dette er mitt ritt, jeg drømmer om rittet. Nå er vi ikke invitert, hva skal jeg gjøre nå? Dette er en skikkelig smell for meg og for alle oss i Astana, sier Contador ifølge nyhetsbyrået AP.

- Jeg mener at beslutningen om å stenge oss ute på bakgrunn av noe som har skjedd tidligere er urettferdig.

Contador var en av fem Astana-Wurth-ryttere som ble koblet til den spanske dopingskandalen som førte til at laget trakk seg i 2006. I fjor syklet han for Discovery Channel, men det laget ble lagt ned etter sesongen.

INGEN NY SJANSER: Spanske Alberto Contador får ikke muligheten til å forsvare den gule vinnertrøya. Laget hans nektes nemlig start i Tour de France i år. Foto: AFP
INGEN NY SJANSER: Spanske Alberto Contador får ikke muligheten til å forsvare den gule vinnertrøya. Laget hans nektes nemlig start i Tour de France i år. Foto: AFP Vis mer

- Astana vil ikke bli invitert til noen av rittene som ASO arrangerer. Blant annet gjelder det Tour de France, sier Tour-direktør Christian Prudhomme ifølge NTB.

- Laget har fått en ny ledelse, og manager Johan Bruyneel har bedt oss om å stole på dem, men det kan vi dessverre ikke.

Ved siden av Tour de France arrangerer ASO også Paris-Nice, Paris-Roubaix, Liege-Bastogne-Liege, Fleche Wallonne og Paris-Tours.

Contador aldri tatt

Alberto Contador har aldri testet positivt i noen dopingprøver og Prudhomme benekter at de er spesielt ute etter ham.

- Vi skiller ikke lag med vinneren av Touren for å være morsomme, men det er han som har valt å sykle for Astana. Contador er på ingen måte målet vårt, sier Prudhomme.

Den eneste sjansen Contador har nå, er om han finner seg et nytt lag. Astana-talsmann Philippe Maertens sier imidlertid at han ikke har noen klausul i kontrakten som gjør at han kan forsvinne.

- Contador har en klausul som sier at hvis laget blir rammet av en dopingskandale som gjør at laget ikke kan være med i Touren, da kan han gå. Men i denne saken vil ikke den klausulen gjelde.

Tidligere i år ble det klart at laget var uønsket i Giro d\'Italia, men lagledelsen er likevel forundret over dagens avgjørelse.

- Vi tror det nesten ikke og er er veldig forundret, selv om vi hadde en følelse av at det kunne komme til å skje etter Giro-avgjørelsen, sier Maertens.

Rabobank fikk ja

Det nederlandske laget Rabobank blir ikke nektet start til tross for at deres stjernerytter, danske Michael Rasmussen, måtte forlate fjorårets ritt i den gule ledertrøya på grunn av brudd på dopingbestemmelsene. Rasmussen ble sparket fra laget.

- Vi var i tvil, men kom til den konklusjon at det var Rasmussen og hans daværende sjef (Theo de Rooij) som skadet Tour de France, og ikke laget, sier Proudhomme ifølge NTB.

Michael Rasmussen på sin side har saksøkt Rabobank og krever flere millioner euro i erstatning for noe han mener er usaklig sparking.

VALGTE FEIL LAG: Alberto Contador valgte å sykle for Astana etter at Discovery Channel ble nedlagt.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media