Dette er én god grunn til at Barcelona ikke trenger å frykte framtiden

Har herjet i Youth League, avsluttet med mål fra 50 meter.

(Dagbladet): Sesongen 2013/2014 har ikke vært den tivolituren Barcelonas supportere har blitt vant til å glede seg over de siste årene.

Ute av Champions League, på etterskudd i La Liga og med en knusende overgangsdom fra Fifa hengende over seg, stilles det spørsmål ved trenerframtiden til Tata Martino, og ikke minst om veien videre.

Det betryggende må være at det gror rimelig godt bak den etter hvert aldrende generasjonen som fortsatt dominerer a-laget.

I går sikret Barcelona seieren i Uefa Youth League med en knusende seier over Benfica, 3-0, i Nyon. En som fortsatte herjingene han har påført motstanderne gjennom hele turneringen, var 18 år gamle Munir El Haddadi.

Unggutten scoret to ganger i finalen, og den siste nettkjenningen var en vanvittig en: El Haddadi løftet blikket så vidt skrått til siden med ballen i beina rundt 60 meter fra mål, og servet kula over keeper i en nydelig bue, som om dette er noe han gjør omtrent hver eneste dag.

Det snakkes mye om en norsk 15-åring om dagen - Munir El Haddadis prestasjoner på absolutt høyeste nivå i unge Europa kan være en god påminnelse om hvor lista egentlig ligger.

Fantastisk statistikk 18-åringen med marokkansk bakgrunn har 11 mål og fem målgivende på ti kamper i den prestisjetunge turneringen, og 27 skudd på mål er heller ikke verst. El Haddadi har også fått sin proffdebut for Barcelona B i løpet av de siste månedene.

- Det lover godt for framtiden i hvert fall, sier ansvarlig redaktør i supporternettstedet Blaugrana.no, Thomas Dragsnes, til Dagbladet.

- Det er jo ikke så mange år siden han kom til klubben, men han har vist at han har kvaliteter i en offensiv rolle, spissrolle. Han bøtter inn mål og har imponert, og selv om han bare har et par kamper for B-laget, har han stått fram som et virkelig talent, sier Dragsnes.

Munir El Haddadi ble hentet av Barcelona som 15-åring for snart tre år siden, og flere av Europas storklubber har vist interesse siden den gang. Barcelona kommer neppe til å slippe ham lett etter de siste års utvikling.

- Agenten min ble kontaktet av Manchester City, Getafe, Osasuna og Rayo Vallecano, men Barcelona var førstevalget. Jeg ønsker bare å fokusere på fotballen og vise at jeg er verd satsingen, sa El Haddadi da drømmeovergangen gikk i orden.

Ifølge Thomas Dragsnes er det også flere navn å merke seg i det unge Barcelona-laget, og redaktøren nevner blant andre den kamerunske trioen Wilfred Kaptoum, Ebwelle og Elehor Godswill som eksempler.

- Uefa Youth League har også blitt en fin arena å prøve seg på, det er en fantastisk ramme rundt kampene, og nivået er bra, mener han.

Ungdomsbråket Barcelona kan jo også i verste fall måtte lene seg på ungdomsavdelingen noe mer i den aller nærmeste framtid, dersom anken av Fifas avgjørelse ikke fører fram.

Straffen for det katalanske storlaget er per nå at de ikke får lov til å kjøpe spillere i de to neste overgangsvinduene.

Ifølge Fifa har Barcelona brutt reglene på flere punkter, men det gjelder først og fremst førstegangsregistrering av utenlandske spillere under 18 år, paragraf 19 i Fifa-reglene om overganger.

Det vil si at for eksempel keeper Victor Valdes og stopperveteran Carles Puyol, som forlater klubben etter sesongen, ikke kan erstattes med spillere utenfra før sommeren 2015.

Barcelona akter å anke straffen.