ØYNER SEIER: Anders Jacobsen fikk fornyet tro etter dagens kvalifisering. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB scanpix
ØYNER SEIER: Anders Jacobsen fikk fornyet tro etter dagens kvalifisering. Foto: AP Photo/Kerstin Joensson/NTB scanpixVis mer

- Dette er nerver, ikke noe annet

Schlierenzauer sviktet i kvalifiseringen - Jacobsen fikk en liten fordel.

(Dagbladet): I morgen avsluttes hoppuka i østerrikske Bischofshofen. Anders Jacobsen har 10,7 poeng opp til ledende Gregor Schlierenzauer i sammendraget etter at nordmannen hoppet seg ned fra 3. til 7. plass i det tredje rennet.

Det var lenge tvil om Anders Jacobsen, som allerede er kvalifisert, ville hoppe i kvalifiseringen. Publikum fikk likevel en liten forsmak på den store hoppduellen som avgjøres i morgen.

Først ville ikke Jacobsen hoppe siden Schlierenzauer skulle hoppe. Når østerrikeren så valgte å la være, ønsket Jacobsen å hoppe likevel. Det endte med at begge hopperne valgte å hoppe. Den psykologiske krigføringen har med andre ord startet allerede.

Anders Jacobsen leverte et greit hopp og landet på 130,5 meter og endte til slutt på en sjetteplass. Det betyr at han må starte tidligere enn han ville gjort om han stod over kvalifiseringen.

- Det er et greit hopp, men vi har sett bedre, sier Arne Scheie via NRK om hoppet.

- Det er mye energi i hoppet. Sporet ble ødelagt midtveis. Jeg jobber med masse selvtillit og hopper godt. Vi (Jacobsen og Schlierenzauer) tok en prat på det oppe og fikk en gjennomgang. Jeg kunne droppet kvalifiseringen og startet senere i morra, men det kan begynne å regne i morra, så det kan være en fordel å starte tidlig, sier Jacobsen til NRK.

Svakt av Schlierenzauer Gregor Schlierenzauer gjorde det enda svakere, og landet på 122 meter. Det er mye som tyder på at det var nervene som tok hoppuke-lederen som nå vil starte veldig tidlig i morgendagens renn. Han endte helt nede på en 37. plass.

- Her er det dramatikk hele tiden i denne kvalifiseringen, sier Arne Scheie via NRK.

- Han sitter bra og har perfekte forhold. Dette er nerver. ikke noe annet. Her er det åpent til mål, sier Espen Bredesen via NRK.

P. S Manuel Fettner hoppet før Anders Fannemel. Østerrikeren mistet høyreskien i landingsøyeblikket, og klarte naturlig nok ikke å holde seg stående på en ski. Han tok seg umiddelbart til høyrearmen som fikk seg en skikkelig smell etter fallet.

Øvrige norske:

3) Tom Hilde: 135,5 meter - 133,8 poeng

20) Rune Velta: 126 meter - 121 poeng

24) Andreas Stjernen: 126 meter -  119,2 poeng

36) Anders Fannemel: 125 meter - 109,7 poeng

38) Anders Bardal: 121 meter - 109,4 poeng

49) Vegard Swensen: 117,5 meter - 99,7 poeng