- Dette er nesten helt utrolig

Perfekt helg for Henning Solberg.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Mikko Hirvonen vant Rally Japan etter at favorittene kjørte ut. Henning Solberg ble nummer tre og fikk en kjærkommen pallplassering.

- Det er nesten utrolig å komme hit første gang og ende opp på pallen. Vi er veldig glade nå, sa Henning Solberg etter at han sammen med kartleser Cato Menkerud tok årets annen pallplass.

- Helt fra fredag morgen hadde vi en god følelse. Både bilen, notene og kjøringen fungerte perfekt. Vi kjørte med en viss risiko fredag. Vi satset hardt, men når du har den rette følelsen så går det bra.

Det gjorde det ikke for de største favorittene.

VM-leder Marcus Grönholm kjørte i en trestubbe fredag og la veien til VM-tittelen åpen for tittelforsvarer Sebastien Loeb. Men franskmannen kjørte ut på lørdagens etappe, og dermed er spenningen fortsatt på topp foran de to siste løpene.Rett bak Petter Hirvonen holdt hodet kaldt og styrte sin Ford Focus trygt gjennom de avsluttende fartsprøvene til seier 37,4 sekunder foran Citroën-fører Daniel Sordo. Henning Solberg var langt bak, men også langt foran sin nærmeste rival i kampen om den siste pallplassen.

- I dag kjørte vi uten å ta sjanser. Det handlet bare om å sikre tredjeplassen, sa Henning. Han var 4.33,7 minutter bak vinneren, men over to minutter foran Matthew Wilson på fjerdeplass.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer