NUMMER TO: Richie Porte er den som ligger nærmest Vincenzo Nibali i sammendraget. Innen rytterne kommer til Paris, håper Sky-rytteren å kunne ikle seg den gule ledertrøyen. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
NUMMER TO: Richie Porte er den som ligger nærmest Vincenzo Nibali i sammendraget. Innen rytterne kommer til Paris, håper Sky-rytteren å kunne ikle seg den gule ledertrøyen. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)Vis mer

Dette er Nibalis konkurrenter

Italieneren er langt unna seieren i Tour de France.

OYONNAX/OSLO (procycling.no): Vincenzo Nibali har fått en drømmestart i årets Tour de France.

Italieneren har vunnet to etapper og tok tid på samtlige konkurrenter på brosteinsetappen.

Etter at Alberto Contador krasjet ut på mandagens etappe, har italieneren tatt over favorittstemplet.

Nei, Nibali har ikke vunnet
Med 2.23 ned til andremann i sammendraget, Richie Porte, har flere nærmest gitt årets Tour de France-seier til «haien fra Messina».

Men å gi italieneren seieren i årets største sykkelritt allerede nå, er voldsomt prematurt.

- Det er absolutt ikke avgjort. Alt kan fortsatt endre seg, sier Nibalis lagkamerat Jakob Fuglsang til procycling.no.

For faktum er at det fortsatt gjenstår ni etapper, hvor rytterne skal takle Alpene og Pyreneene. De tolv første etappene har kun bydd på to ordentlige bakkeavslutninger, og rytterne har fortsatt ikke taklet én eneste HC-kategorier.

Når rytterne starter den 13. etappen i årets Tour de France, går de inn i en helt ny del av Tour de France. Det er først nå de virkelige fjellene kommer. Fjellene som stiger i godt over 10 kilometer.

Da kan det være godt for Vincenzo Nibali at han allerede har et forsprang på resten av feltet. På de resterende etappene kommer nemlig angrepene på den gule trøyen til å bli mange.

- I sport er det ingen som er uslåelig, sier Dave Brailsford.

Skys nye håp
Han er sjef for Team Sky. Laget som har Nibalis tøffeste konkurrent akkurat nå. Richie Porte har allerede lovet at han skal gjøre det han kan for å kle den gule trøyen av Nibali.

MANNEN Å SLÅ: Vincenzo Nibali er den store favoritten til å vinne årets Tour de France, men utfordrerne står i kø. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp)
MANNEN Å SLÅ: Vincenzo Nibali er den store favoritten til å vinne årets Tour de France, men utfordrerne står i kø. Foto: LIONEL BONAVENTURE (Scanpix/Afp) Vis mer

- Man må se når man får muligheter, og så må man ta dem. Det er det vi skal gjøre, sier Brailsford.  

- Hvordan skal dere klare å slå Nibali?  

- Det skal jeg fortelle deg etter rittet. Da kan jeg si hva mulighetene våre var, og om de oppsto eller ikke. Det er for tidlig å snakke om dette nå, smiler Brailsford til procycling.no i målområdet etter den 11. etappen i touren.

Richie Porte tok steget opp som Skys kaptein da Chris Froome brøt på den femte etappen.

Australieren har aldri vært kaptein i Tour de France, men er en plausibel kandidat til å ta opp arven fra Bradley Wiggins og Froome.
  
Porte har vært relativt anonym hittil i årets Tour de France, men det er nå han går inn i sitt beste terreng. De lengre bakkene i Alpene, skal passe tasmanieren langt bedre enn de korte og bratte bakkene i Vogesene.

Klarer Porte å unngå sin dårlige dag og henger på Nibali i motbakkene, er 29-åringen en troverdig kandidat til å vinne årets Tour de France. Porte er nemlig en langt bedre temporytter enn Nibali. Den 54 kilometer lange tempoen den neste siste dagen, kan sørge for at Sky vinner sin tredje tour på rad.

En sulten spanjol
Men det er absolutt ikke bare to mann som kjemper om å vinne touren.

Alejandro Valverde har lenge hatt en drøm om å stå på podiet i Paris iført den gule trøyen.

Spanjolen har ikke virket til å være i toppform hittil i touren, men spanjolen vet hva som kreves for å kjempe i toppen i treukersrittene.

Å ta inn to minutter og 47 sekunder på Nibali er ingen umulighet for rytteren som trolig bestemte at Nairo Quintana ikke sykler årets ritt.

Frankrikes glydne gutter
En franskmann har ikke vunnet Tour de France siden Bernard Hinault gikk til topps på hjemmebane i 1985.

MED I KAMPEN: Alejandro Valverde drømmer om å vinne Tour de France, men da må han tørre å angripe Nibali i dagene som kommer. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)
MED I KAMPEN: Alejandro Valverde drømmer om å vinne Tour de France, men da må han tørre å angripe Nibali i dagene som kommer. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp) Vis mer

I år har franskmennene en bedre sjanse enn på mange, mange år. Både Thibaut Pinot og Romain Bardet ligger godt plassert i sammendraget.

De to ungguttene er fortsatt med i kampen om den hvite ungdomstrøyen, men de kan også kjempe om en gjevere trøye.

På sitt beste er disse ungguttene briljante, og spesielt Pinot har vist seg som en klatrer av høy klasse. Stabiliteten og ikke minst tempoegenskapene er det store spørsmålet. Oddsen for at en av disse står med maillot jaune i Paris er høy, men større undre har skjedd i Tour de France-historien.

På motsatt side av aldersskalaen, finner vi den tidligere terrengsyklisten Jean-Christophe Péraud. 37-åringen virker bedre enn noen gang, og er en reell kandidat til en podiumsplass.

Péraud og Bardet kan danne et tohodet troll i den siste uken.

Det amerikanske håpet
Tejay Van Garderen må for det meste klare seg selv, men med unntak av et par velt, har amerikaneren klart seg meget godt.   BMC-rytteren ble nummer fem i 2012 og er ivrig etter å bedre den prestasjonen. 25-åringen har et ess i ermet med sine strålende tempoegenskaper. Men fire minutter klarer han ikke å slå Nibali med selv på en lang tempoetappe.  

Han må angripe i fjellene om han skal stå som vinner av Tour de France 2014. Det ser vanskelig ut for Van Garderen, men det var heller ingen som trodde at landsmann Andrew Talansky skulle vinne Critérium du Dauphiné i juni.

Med også Jurgen Van den Broeck og Bauke Mollema inne i topp 10-dansen, er det duket for et skikkelig drama de resterende etappene i årets Tour de France.

Først 26. juli vil årets tour være avgjort. De ti neste etappene i verdens største sykkelritt kommer til å avgjøre om Nibali kan skrive seg inn i historien som vinner av Giro d'Italia, Tour de France og Vuelta a España, eller om en av konkurrentene frarøver italieneren seieren han mangler.

Denne artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.

France's Romain Bardet, wearing the best young's white jersey, signs an autograph at the village departure before the start of the 187.5 km eleventh stage of the 101st edition of the Tour de France cycling race on July 16, 2014 between Besancon and Oyonnax, eastern France.  AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG
France's Romain Bardet, wearing the best young's white jersey, signs an autograph at the village departure before the start of the 187.5 km eleventh stage of the 101st edition of the Tour de France cycling race on July 16, 2014 between Besancon and Oyonnax, eastern France. AFP PHOTO / ERIC FEFERBERG Vis mer