- Dette er noe av det flaueste jeg har vært med på. Vi tapte ikke med stil engang

Vålerenga ble seriemester foran over 5000 tilskuere.

FEIRET MED KLANEN:  Vålerenga-spillerne takker Klanen etter at seriegullet er i boks.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
FEIRET MED KLANEN: Vålerenga-spillerne takker Klanen etter at seriegullet er i boks. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Vålerenga - Stavanger Oilers 7-1 (1-0, 4-0, 2-1)

(Dagbladet): Det ble spådd en uhyre jevn seriefinale på Jordal tirsdag kveld. Aldri før har serien blitt avgjort mellom ligaens to beste lag i siste runde.

Det kom til å bli en jevn batalje sa ekspertene i forkant. De tok skammelig feil.

For dette var Vålerengas kveld. Bakerst hos Vålerenga stengte Steffen Søberg buret. I den andre enden rant målene inn med 5092 tilskuere på tribunen.

Vålerenga-trøkk Vålerenga åpnet seriefinalen på hjemmeis med et pang. Og med god dose flaks ville de også ha tatt ledelsen. Oilers-målvakt Henrik Holm rotet med pucken bak mål, og mistet til slutt oversikten.

Vålerenga var frampå, men forsøket gikk utenfor til hjemmepublikums fortvilelse.

Utteling fikk vertene derimot etter ti minutter.

Halvveis ut i den første perioden fikk Erik Follestad Johansen tid og rom ute på den offensive blålinjen. Vålerenga-pucken slengte pucken mot mål, og med trafikk foran Henrik Holm i Oilers-buret fant pucken veien fram til nettmaskene.

Ligaens poengkonge Morten Ask noterte seg for assist sammen med OL-spilleren Sondre Olden.

VELKOMMEN TIL JORDAL:  Vålerenga-spillerne med Anders Hilt Jørgensen i spissen ønsker Christian Dahl Andersen velkommen til seriefinalen på Jordal. Stavanger-spillerne fikk det tøft mot Oslos stolthet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VELKOMMEN TIL JORDAL: Vålerenga-spillerne med Anders Hilt Jørgensen i spissen ønsker Christian Dahl Andersen velkommen til seriefinalen på Jordal. Stavanger-spillerne fikk det tøft mot Oslos stolthet. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Da kokte det på et fullsatt Jordal Amfi. Det merket også spillerne på isen, for utover perioden steg også temperaturen på isen.

Det ble med den ene scoringen i den første perioden. De første to minuttene bar preg av at begge lagene ønsket først å fremst å tette igjen bakover.

- Det var jevnt til å begynne med, men så gir de oss intiativet i kampen. Vi jobber hardt og skaper det meste sjøl, sier Vålerengas poengkonge Morten Ask.

VIF-fest i midtperioden Mens Vålerengas beste rekke denne sesongen sto for scoring nummer en, var det en annen som viste seg fram i periode to. Erik Chouinard la et perfekt backhand foran mål som Mathias Trygg elegant styrte i mål.

Kun noen minutter senere ble fyrverkeriet i hallen tent nok en gang. Og igjen var det duoen Chouinard/Trygg som var frampå. Amerikaneren fant nok en gang Trygg som satte inn 3-0.

3-0-scoringen satte virkelig fart i Klanen. «Hjem å pusse sølvet», runget det fra Vålerenga-fansen i retning de tilreisende fra Stavanger.

Det ville seg ikke for Oilers denne kvelden. Juha-Pekka Loikas traff stolpen i overtall. Og det andre gjestene vartet opp med stoppet en glimrende Steffen Søberg i Vålerenga-buret.

Søberg storspilte Da gjestenes poengkonge Dan Kissel kom alene med keeper, sto unge Søberg fram igjen. En vakker benparade hindret Oilers-scoring.

For dette var Vålerengas kveld. Oilers prøvde å angripe, men med bare tre spillere på isen, var det ingen igjen i forsvar. Det utnyttet Mathias Trygg som ble servert sitt tredje for kvelden.

Først litt over ni minutter ut i den siste perioden kom kveldens første Oilers-scoring. Da i overtall ved Petter Røste Fossen.

UTIVST:  Lars Peder Nagel fikk marsjordre i den andre perioden.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
UTIVST: Lars Peder Nagel fikk marsjordre i den andre perioden. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Det haglet med utvisningsminutter utover perioden, og begge lag fikk sine sjanser i overtall. Brendan Brooks satte kampens siste nettopp i overtall.

Fem Oilers-spillere måtte også ta seg en tidlig dusj. I tillegg til Lars Peder Nagel, fikk Tommy Kristiansen, Dennis Sveum, Jean-Michael Daoust og Nick Schaus beskjed om å gå i dusjen.

Det hindret ikke Vålerenga i å feire seriemesterskapet for andre sesong på rad. I alt er dette Oslo-klubbens 29. seriemesterskap.

Dette var rett og slett ikke Stavanger-lagets kveld. Trøsten får være at sluttspillet starter allerede fredag. Og vinner Oilers NM-gullet igjen, kan det kalles en revansje.

Kvartfinalene spilles slik Med seriegullet i boks hadde Vålerenga førstevalget i valget av kvartfinalemotstander. Oslo-klubben gikk for naboen Frisk/Asker som motstander.

Slik spilles de øvrige kampene:
Stavanger - Rosenborg.
Lillehammer - Lørenskog.
Sparta Sarpsborg - Storhamar.

TREMÅLSSCORER:  Mathias Trygg.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
TREMÅLSSCORER: Mathias Trygg. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer