- Dette er noe av det største man kan vinne i Asia

Federer vant Shanghai Masters.

VANT I KINA: Roger Federer vant finalen i Shanghai Masters 1000 i strake sett. Foto:   AFP PHOTO/GOH CHAI HIN
VANT I KINA: Roger Federer vant finalen i Shanghai Masters 1000 i strake sett. Foto: AFP PHOTO/GOH CHAI HIN Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Tennisveteranen Roger Federer vant helgens ATP-turnering i Shanghai etter å ha slått franske Gilles Simon i to tiebreak i søndagens finale.

Den 33 år gamle sveitseren tok dermed sin fjerde turneringsseier denne sesongen og veteranen nærmer seg verdenseneren Novak Djokovic på rankingen.

Tidligere i uken ble det klart at Federer overtar annenplassen til Rafael Nadal på neste ranking, som blir klar mandag. Federer fikk 4,7 millioner kroner for seieren i Shanghai.

Federer var i mange år verdensener, men de siste par årene er det Djokovic og Nadal som har byttet på å toppe rankinglisten. Sist Federer toppet var i november 2012.

Med seieren i Shanghai har Federer gått til topps i sju av ni mastersturneringer - han mangler bare grustitlene i Monte Carlo og Roma for at listen skal bli komplett.

Simon var en seig nøtt å knekke for Federer i søndagens finale. Franskmannen tok tidlig initiativet, og han hadde faktisk muligheten med settballer i begge settene. Likevel endte han opp med å rote bort alle mulighetene som bød seg. En lyskeskade syntes å plage ham, og han måtte ha behandling underveis.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer