- Dette er noe han gjorde helt uten å tenke seg om

Klubben støtter den dopingtatte utøveren.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Klubben til den dopingtatte idrettsutøveren i Bergen tror helt og holdent på historien til sin egen spiller.

I dag ble det kjent at en lagspiller på høyt nivå har avlagt en positiv prøve på et ulovlig stoff.

- Vi har visst om denne saken en stund nå. Vi må få presisere at han ikke har fått noen dom for dopingbruk, men har avgitt en positiv prøve, forteller daglig leder i den aktuelle klubben til Dagbladet.

- Dette er ikke noe han har brukt for å bli bedre på banen, men for å forberede seg til eksamen før jul. Han var litt bakpå med lesinga, og tok da noe kosttilskudd for å holde seg våken. Dette stoffet er lovlig i bruk i Norge, men inneholder stoffer som står på dopinglista, forteller lederen.

Den dopingtatte utøveren avla den positive testen to dager etter at han skal ha smakt på drikken tilsatt ekstra koffein, forteller han til BA.

Da brevet fra Antidoping Norge om den positive prøven kom, ble klubben og spilleren enige om at han ikke skulle delta på kamper og treninger til det foreligger en avgjørelse i saken.

Den daglige lederen i klubben sier at de håper at han ikke blir utestengt i to år, som maksimal straff for doping er.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.