- Dette er noe han gjorde helt uten å tenke seg om

Klubben støtter den dopingtatte utøveren.

(Dagbladet): Klubben til den dopingtatte idrettsutøveren i Bergen tror helt og holdent på historien til sin egen spiller.

I dag ble det kjent at en lagspiller på høyt nivå har avlagt en positiv prøve på et ulovlig stoff.

- Vi har visst om denne saken en stund nå. Vi må få presisere at han ikke har fått noen dom for dopingbruk, men har avgitt en positiv prøve, forteller daglig leder i den aktuelle klubben til Dagbladet.

- Dette er ikke noe han har brukt for å bli bedre på banen, men for å forberede seg til eksamen før jul. Han var litt bakpå med lesinga, og tok da noe kosttilskudd for å holde seg våken. Dette stoffet er lovlig i bruk i Norge, men inneholder stoffer som står på dopinglista, forteller lederen.

Den dopingtatte utøveren avla den positive testen to dager etter at han skal ha smakt på drikken tilsatt ekstra koffein, forteller han til BA.

Da brevet fra Antidoping Norge om den positive prøven kom, ble klubben og spilleren enige om at han ikke skulle delta på kamper og treninger til det foreligger en avgjørelse i saken.

Den daglige lederen i klubben sier at de håper at han ikke blir utestengt i to år, som maksimal straff for doping er.

- Dette er noe han gjorde helt uten å tenke seg om. Selvfølgelig skal vi være etterpå-kloke, men dette er en uskyldig sak, sier daglig leder i klubben.

- Det som har skjedd har skjedd, så får vi se om han får en dom eller en advarsel. Vi håper det blir en advarsel, for dette ble ikke gjort i den hensikt å bli bedre på banen, sier lederen til Dagbladet.