BISARRT: Eiji Kawashima ligger utslått etter å ha dyttet Wesley Sneijders kanonskudd inn i eget mål. Det burde han ha klart å unngå.Foto: SCANPIX/AP/Roberto Candia
BISARRT: Eiji Kawashima ligger utslått etter å ha dyttet Wesley Sneijders kanonskudd inn i eget mål. Det burde han ha klart å unngå.Foto: SCANPIX/AP/Roberto CandiaVis mer

Dette er nok din egen feil, Kawashima

Japan kan neppe klandre Jabulani etter skjebnesvanger tabbe mot Nederland.

||| (Dagbladet): Nederland - Japan 1-0.

Jabulani-ballen har fått så mye kritikk under VM i Sør-Afrika at det kan være fristende å skylde på den hver gang det går galt for målvaktene i mesterskapet.

Eiji Kawashima må nok skylde mest på seg selv etter å ha dyttet Wesley Snejders skudd i eget nett da Japan tapte 0-1 for Nederland i formiddag.

Sneijders kanon var riktignok knallhard, men ut fra tv-bildene ser det ikke ut som om ballen virret mye, og Kawashimas for lange tigersprang gjorde at han bare styrte ballen tilbake i mål.

- Jeg traff godt, og det ble et vanskelig skudd. Jeg er glad for at den gikk inn, sier Sneijder, ifølge NTB.

KANON: Wesley Sneijder fikk kjempetreff.Foto: SCANPIX/EPA/ALI HAIDER
KANON: Wesley Sneijder fikk kjempetreff.Foto: SCANPIX/EPA/ALI HAIDER Vis mer

Dessverre for målvakten og Japan ble målet også avgjørende.

La seg lavt
For Nederland stanget lenge mot et Japan som la seg lavt, slik flere lag har lyktes med mot antatt bedre motstand hittil i mesterskapet.

Før pause skapte de oransje nesten ingenting, de spredte langskuddene og et brasseforsøk fra Dirk Kuyt kan vi kanskje nevne, og kampen i Durban ble den tolvte hittil i mesterskapet som var målløs til pause.

Japan hadde vilje på overgangene de fikk, og truet Nederland med høyt tempo når de først kom.

Men da Kawashimas småkomiske brøler gjorde at de havnet under, ble det selvfølgelig vanskeligere for japanerne. Nederland gjorde som mot Danmark, byttet inn Eljero Elia og Ibrahim Afellay, og brukte Japans tidlige våpen mot dem selv.

Nesten i siste minutt
Det våpenet, altså overganger, sendte Afellay gjennom to ganger alene med målvakt Kawashima, som rettet opp en del av inntrykket etter tabben med to strålende redninger på rad.

Helt reddet kunne han nesten blitt også, i kampens siste minutter, da Shinji Okazaki kom seg bak Nederlands forsvar og fikk avsluttet fra kloss hold.

IKKE TEKNISK SUPERT: Eiji Kawashima i aksjon.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANO
IKKE TEKNISK SUPERT: Eiji Kawashima i aksjon.Foto: SCANPIX/AFP/JAVIER SORIANO Vis mer

Innbytteren var dessverre for Japan litt for mye ute av balanse, og satte ballen over målet.

1-0 til Nederland endte det med, og de oransje er nå ubeseiret på 21 kamper på rad, og står med seks seire på rad. Dersom Danmark og Kamerun spiller uavgjort i kveld, er de også første lag som avanserer til sluttspillet.

- Alle kunne se at Japan ikke er noe dårlig lag, og vi måtte være tålmodige. Vi kan spille mye bedre, men med seks poeng på to kamper og null baklengsmål kan jeg ikke si at jeg ikke er tilfreds, ser landslagstrener Bert van Marwijk.