Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er nok ikke riktig Petters løp

Tour-leder Vylegzjanin tror mest på Hellner. Følg 35 km jaktstart kl. 12.15!

TVILER PÅ NORTHUG: Maksim Vylegzjanin (t.h.) og Alekander Legkov tok de to første plassene på jaktstarten i Oberhof på søndag. I dag går Vylegzjanin ut to sekunder før Dario Cologna og ni sekunder før Petter Northug (i henholdsvis svart og rødt i bakgrunnen). Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX
TVILER PÅ NORTHUG: Maksim Vylegzjanin (t.h.) og Alekander Legkov tok de to første plassene på jaktstarten i Oberhof på søndag. I dag går Vylegzjanin ut to sekunder før Dario Cologna og ni sekunder før Petter Northug (i henholdsvis svart og rødt i bakgrunnen). Foto: VEGARD GRØTT / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon


• Følg etappen direkte i vårt sportsstudio fra klokka 12.15!

(Dagbladet): Sammenlagtlederen Maxim Vylegzjanin starter dagens 35 kilometers lange jaktstart fra Cortina til Toblach to sekunder foran Dario Cologna og ni foran Petter Northug.

Men det er ikke disse to russeren har mest respekt for før dagens etappe. Etappen er som skapt for Marcus Hellner.

- Marcus kommer til å gå fortest av oss alle, sier Vylegzjanin til Expressen via tolk.

Russeren, som sjelden snakker med internasjonal presse, delte noen tanker med den svenske avisa så lenge han fikk snakke russisk.

- Jeg starter jo sammen med Dario Cologna. Han er sterk. Vi skal nok kunne hjelpe hverandre å holde høy fart, sier han.

- Petter Northug, da? Han starter jo også sammen med dere?

- Nja, det her er nok ikke riktig hans løp. Men du vet, Petter gir aldri opp frivillig.

Petter sprakk På den samme etappen i fjor gikk Petter Northug tidlig inn Dario Colognas 13 sekunders ledelse. Det lå an til at de skulle jobbe sammen i teten for å distansere konkurrentene, men Northug måtte slippe sveitseren nesten med én gang. Rett etter løpet sa Northug at det var kroppen hans som ikke var med på Colognas fartsøkning da de ble samlet.

Seinere på kvelden fortalte trener Trond Nystad at det var skiene som hadde skylda, og at også Northug mente at han ville fulgt Cologna med bedre ski.

I stedet ble han fragått med over ett minutt av Cologna, og innhentet av en gruppe som blant annet inneholdt Marcus Hellner.

Svenskene ler av taktikken Hellner starter 1.35 bak Cologna i dag. Ti sekunder bak ham starter Calle Halfvarsson, nye ti sekunder etter det går Johan Olsson ut. Svenskenes norske trener Arild Monsen sier til Expressen at planen er at de tre svenskene skal samarbeide i jakten på trioen i tet.

De svenske løperne selv er mer skeptiske til hvordan det skal fungere i praksis.

- Skal jeg ta inn 20 sekunder på Marcus direkte? Jeg dør om jeg prøver på det. Marcus kommer jo sikkert til å åpne som en gærning, sier Olsson.

- Ja, «inte fan» om jeg tenker å vente på dere, sier Hellner til lagkameratene - og alle ler godt.

Det avgjørende er som vanlig hvem som ler sist. Og på dagens lange etappe kan det bli meget spennende.

• Følg etappen direkte i vårt sportsstudio fra klokka 12.15!

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!