Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Troppen til håndball-EM

Dette er Norges EM-tropp: - Det var en del jenter som ble veldig skuffet

Uttaket til håndball-EM i Sverige er klart.

KLART: Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl før EM-troppen ble offentliggjort.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
KLART: Thorir Hergeirsson og Mia Hermansson Högdahl før EM-troppen ble offentliggjort.  Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): I dag tok Thorir Hergeirsson ut Norges tropp til håndball-EM i Sverige i desember.

Bruttotroppen på 27 navn ble kuttet ned til de 16 som skal forsvare landets gull fra 2014.

Et av de store spørsmålene var hvilke keepere som får være med. Katrine Lunde og Kari Aalvik Grimsbø ble valgt foran Silje Solberg i OL i sommer, mens Katrine Lunde ble vraket til VM i fjor.

Eksperttrioen Geir Oustorp, Bent Svele og Frode Scheie uttalte i går at de tror det er Lunde som trekker det korteste strået og må dra til Sverige som reserve.

Og de fikk rett.

Lunde trakk det korsteste strået av de tre, og er med som reserve.

- Grimsbø er vår desidert beste målvakt. Hun har vært stabilt god i lang tid. Silje Solberg er den som representerer størst fremtidpotensial. Det var et soleklart valg. Lunde er en god reserve, det samme er Emily Stang Sando, sier Hergeirsson på dagens pressekonferanse.

- Det var en del jenter i går som ble veldig skuffet over at de ikke kom med. Det er tøff konkurranse. Vi føler vi har tatt ut et bra lag med et stort potensial. Det er bra kontinuitet av stabile nøkkelspillere.

Han fortsetter:

- Det er naturlig å stokke kortene litt. Vi må tenke kort- og langsiktig i mesterskapet. Målsettingen er høy, vi skal kjempe om medalje.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!