Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Norges flotteste stadion

Vant i kamp med 10 andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Det har skjedd en revolusjon på anleggssida i norsk toppfotball de siste årene. Start og Fredrikstad fikk flotte nye hjemmebaner før sesongen, Odd Grenland og Sandefjord er i full gang, Stabæk får nytt praktstadion i 2008 og arenaene til Viking og Aalesund er bare noen år gamle. I tillegg har Molde utvilsomt den fineste hjemmebanen i 1. divisjon.

Men hvilken klubb kan skryte av å ha Norges flotteste stadion? Det har Dagbladets søndagsmagasin forsøkt å finne svaret på i dag.

Juryen er bredt sammensatt, og består av Stabæk-spiller Inge André Olsen, fotballjournalist Morten Pedersen, arkiktekturprofessor Mari Lending, supporter Øystein Karlsen, kurator Stephanie Dumont ved Norsk Form og arkitekt Ole Wiig.

Scorer på dristighet

To arenaer gikk igjen på alle listene: Viking Stadion og Fredrikstad Stadion. Den kampen gikk østfoldingene seirende ut av.

«Arkitekturfolket heller mot Fredrikstad Stadion, mye takket være den spektakulære ideen om å bygge hovedtribunene på to gamle industrihaller fra Fredrikstad Mekaniske Verksted. Arkitektene bak stadionet berømmes for dristighet, sin sobre og konsekvente gjennomføring, samt ivaretakelsen av en viktig del i Fredrikstads historie.» heter det i begrunnelsen.

Fredrikstad Stadion er også det eneste alternativet alle er komfortable med å utrope til vinner.

Det er selv arkitekt Jarl Ture Vormdal, som har vært med og tegne Fredrikstad Stadion, overrasket over.

1. PLASS: Fredrikstad Stadion går helt til topps i Dagbladets kåring. Særlig arkitektene er begeistret for FFKs nye storstue. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet
1. PLASS: Fredrikstad Stadion går helt til topps i Dagbladets kåring. Særlig arkitektene er begeistret for FFKs nye storstue. Foto: Jon Terje Pedersen/Dagbladet Vis mer

- Da dere sendte mail om at vi hadde vunnet konkurransen trodde jeg først det var tull. Jeg hadde regnet med at vi skulle havne litt over midten et sted. Men ikke vinne, sier han.

Bislett fotballstadion? På andreplass kommer altså Viking Stadion, mens juryen er splittet om tredjeplassen, der valget til slutt faller på Bislett Stadion.

Til store protester fra blant andre Morten Pedersen.

- Den er bygget for å brukes én gang i året - på Bislett Games. De kunne like gjerne byttet gresset med vann, ingen ville brydd seg, mener han.

Stephanie Dumont er av en annen oppfatning:

- Bislett er kanskje ikke et fotballstadion, men det er likevel utvilsomt Norges fineste fotballstadion, sier hun.

Moldes Aker Stadion kniper fjerdeplassen, og Starts Sør Arena femteplassen.

Arenaer som Ullevaal, Lerkendal og Brann Stadion havner sørgelig langt ned på lista. De to sistnevnte får den tvilsomme merkelappen «lappeteppestadioner»

image: Dette er Norges flotteste stadion

Les alle vurderingene i dagens papirutgave av Dagbladet!

3. PLASS:</B> Bislett Stadion.
4. PLASS:</B> Aker Stadion.
<B>2. PLASS:</B> Viking Stadion.
<B>I JURYEN:</B> Inge André Olsen sitter i juryen som kåret Fredrikstad Stadion til landets fineste. Men slik endte det da han møtte nettopp Fredrikstad for noen uker siden...

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!