Dette er Norges flotteste stadion

Vant i kamp med 10 andre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): Det har skjedd en revolusjon på anleggssida i norsk toppfotball de siste årene. Start og Fredrikstad fikk flotte nye hjemmebaner før sesongen, Odd Grenland og Sandefjord er i full gang, Stabæk får nytt praktstadion i 2008 og arenaene til Viking og Aalesund er bare noen år gamle. I tillegg har Molde utvilsomt den fineste hjemmebanen i 1. divisjon.

Men hvilken klubb kan skryte av å ha Norges flotteste stadion? Det har Dagbladets søndagsmagasin forsøkt å finne svaret på i dag.

Juryen er bredt sammensatt, og består av Stabæk-spiller Inge André Olsen, fotballjournalist Morten Pedersen, arkiktekturprofessor Mari Lending, supporter Øystein Karlsen, kurator Stephanie Dumont ved Norsk Form og arkitekt Ole Wiig.

Scorer på dristighet

To arenaer gikk igjen på alle listene: Viking Stadion og Fredrikstad Stadion. Den kampen gikk østfoldingene seirende ut av.

«Arkitekturfolket heller mot Fredrikstad Stadion, mye takket være den spektakulære ideen om å bygge hovedtribunene på to gamle industrihaller fra Fredrikstad Mekaniske Verksted. Arkitektene bak stadionet berømmes for dristighet, sin sobre og konsekvente gjennomføring, samt ivaretakelsen av en viktig del i Fredrikstads historie.» heter det i begrunnelsen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer