Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Norges heteste håndballspiller

Hedmarking jaktes av flere internasjonale toppklubber.

HAR IMPONERT:  Magnus Gullerud har storspilt for både Norge og Sønderjyske etter overgangen fra Elverum tidligere i sommer. Nå jaktes han av flere internasjonale toppklubber. Her er mannen fra Skarnes i Hedmark i aksjon under landskampen i håndball mellom Norge og Sverige i Arena Larvik tidligere i år. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
HAR IMPONERT: Magnus Gullerud har storspilt for både Norge og Sønderjyske etter overgangen fra Elverum tidligere i sommer. Nå jaktes han av flere internasjonale toppklubber. Her er mannen fra Skarnes i Hedmark i aksjon under landskampen i håndball mellom Norge og Sverige i Arena Larvik tidligere i år. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Han har kanskje ikke det mest kjente navnet i Håndball-Norge foreløpig, men Sønderjyskes Magnus Gullerud er nå på radaren til flere europeiske toppklubber etter å blant annet ha storspilt for Norge under Bring Cup forrige helg.

21-åringen, som kommer fra det lille tettstedet Skarnes i Hedmark, meldte overgang til danskene fra forrige sesongs Postenliga-vinner Elverum i sommer, og ifølge lokalavisen Østlendingen, strømmer nå henvendelsene på til ungguttens agent Arnar Freyr Theodórsson.

- Jeg kan bekrefte at det er stor interesse for Magnus. Fire Bundesliga-klubber har tatt kontakt, to av dem er klare til å kjøpe ham ut av kontrakten med Sønderjyske til sommeren. I tillegg er det to seriøse interessenter fra Spania, Frankrike og Kroatia som følger nøye med på utviklingen hans, sier Theodórsson.

- Har alt som skal til Agenten ønsker naturlig nok ikke å gå ut med navn på klubbene, men Østlendingens sportsleder Wenche Norberg-Schulz, vet at henholdsvis nummer to og tre på tabellen i Bundesliga, Rhein-Neckar Löwen og Flensburg-Handewitt, er to av klubbene som har siktet seg inn på den fremadstormende strekspilleren som fyller 22 år om fem dager.

- Grunnen til at han er så ettertraktet, er at han fra naturens side er skapt for å være 1.95 høy og nesten 110 kilo. Han har fysikken som skal til, og i tillegg er han klok og har et lavt tyngdepunkt. Han har i det hele tatt alt som skal til for å lykkes, sier Norberg-Schulz til Dagbladet.

- All fokus på Sønderjyske All ros og interesse til tross; Gullerud selv har beina godt plantet på jorda, men innrømmer likevel at han er smigret over interessen fra klubber fra de største håndballigaene i verden.

- Det er selvfølgelig motiverende, og morsomt å vite. Det er i hvert fall et tegn på at jeg gjør noe riktig, sier Gullerud til Dagbladet.

- Kan det være aktuelt å gå til en enda større klubb allerede til sommeren?

- Det er litt vanskelig å si, men slik det er nå er all fokus på Sønderjyske og en toårskontrakt jeg i utgangspunktet ønsker å fullføre. Både for å utvikle meg enda mer som spiller, og gjøre meg ordentlig klar til å eventuelt dra videre. På en annen side vet man jo aldri. Plutselig kan ting skje, men det er mange faktorer som spiller inn i valget av klubb, blant annet spilletid, sier han.

Drømmer om Bundesligaen Skarnes-guttens nåværende klubb Sønderjyske, har gjennomført store utskiftninger i spillerstallen, og fått inn hele ni nye spillere denne sesongen.

Klubben ligger likevel på en imponerende tredjeplass i den danske eliteserien etter ni spilte kamper.
 
- Det har gått veldig bra. Vi er nok ikke noe topp tre-lag i utgangspunktet, men har gjort det godt sammen. Det er en fin gjeng, og jeg føler at jeg får tillitt, så jeg vokser mye på det, sier 21-åringen, som likevel innrømmer at det frister å spille i verdens beste håndballiga med tid og stunder.

- Jeg har veldig lyst til å spille i Bundesligaen en dag. Det er jo den beste håndballigaen i verden, så det er egentlig naturlig, men så lenge jeg er med i en klubb som kjemper om å være med i Champions League og får mye spilletid, er det mer enn nok for øyeblikket, avslutter Gullerud.

 BESTEMANN MOT DANSKENE:  Gullerud ble kåret til Norges bestemann etter den sterke 32-26-seieren over Danmark under Bring Cup forrige helg.
Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
BESTEMANN MOT DANSKENE: Gullerud ble kåret til Norges bestemann etter den sterke 32-26-seieren over Danmark under Bring Cup forrige helg. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix Vis mer