Dette er Norges neste sykkelproff

Sveitsisk lag dropper prøveperioden.

Dette er Norges neste sykkelproff
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

GRENOBLE (procycling.no): Sondre Holst Enger blir proff i sveitsiske IAM Cycling fra 1. august.

Det melder TV 2 Sporten og Team Sparebanken Sør på sine hjemmesider.

Den opprinnelige planen var at han skulle hospitere med laget fra neste måned, men sveitserne sløyfer nå hele prøveperioden.

- Han er en kjekk gutt med gode holdninger. Han er proff, sier Serge Beucherie til TV 2 Sporten, og forteller at lagsjef Michel Thétaz fulgte med 20-åringen under EM i Nyon nylig.

Debuterer under Arctic Race Holst Enger bekrefter også selv at proffeventyret starter litt tidligere enn han hadde regnet med. Dette skyldes samtaler mellom Kvålsvoll og Beucherie den siste tiden.

- De lå alltid i kortene at dette skulle ende i en toårskontrakt, men det er veldig stas å bli proff allerede nå, sier Holst Enger til lagets hjemmeside.

Det første rittet han kjører for IAM Cycling blir under Arctic Race of Norway i august. Her vil han ventelig kjempe om seieren mot blant andre Thor Hushovd og Alexander Kristoff.

Også lynraske Marcel Kittel er klar for sykkeleventyret i nord.

- Vil vinne ritt i høst Utover høsten er det også klart at Holst Enger vil få prøve seg under Paris Tours, et annet ritt som bør kle ham godt.

- Han vil raskt venne seg til proffmiljøet, mener Beucherie.

- Det har han allerede vist. Han har hatt veldig gode resultater på høyeste nivå. Siden han er talentfull, tror jeg han kommer til å få rask framgang, sier sportsdirektør til TV 2 Sporten.

Hortenseren har nå hatt en hvileuke etter EM, før han starter oppkjøringen til høstsesongen.

- Målet mitt blir å vise meg fram fra den gode siden i høst. Jeg kommer til å prøve å vinne sykkelritt, og det starter under Arctic Race, slår han fast.

Kvålsvoll fortsetter som trener Holst Enger fikk sitt store gjennombrudd i fjor, da han blant annet klatret side om side med Bauke Mollema og Sergio Paulinho under Tour of Norway.

I fjor høst tok han bronse under U23-VM i Firenze.

Ved den anledningen ble også de første samtalene med IAM Cycling unnagjort. Da var også Thor Hushovd og Atle Kvålsvoll med på samtalene.

Hushovd eier Team Sparebanken Sør, mens det nå er klart at Kvålsvoll fortsetter som ungguttens trener.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer