KLAR FOR IOC: Kristin Kloster Aasen er valgt til nytt medlem i IOC på IOC-kongress i Peru. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix
KLAR FOR IOC: Kristin Kloster Aasen er valgt til nytt medlem i IOC på IOC-kongress i Peru. Foto: Vidar Ruud / NTB scanpixVis mer

Nytt norsk IOC-medlem

Dette er Norges nye IOC-medlem

Ble valgt inn på kongress i Peru.

Kristin Kloster Aasen (56) ble fredag valgt inn som IOC-medlem under Den internasjonale olympiske komités kongress i Peru.

– En ny milepæl er nådd for norsk idrett, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding.

Aasen, som er 1. visepresident i Norges idrettsforbund, blir Gerhard Heibergs etterfølger i IOC etter å ha blitt håndplukket av Heiberg selv.

– Jeg er stolt, men også svært ydmyk over den tilliten som er vist meg. Nå gleder jeg meg til å lære organisasjonen enda bedre å kjenne og bidra i utviklingen av den olympiske bevegelse, sier Aasen i pressemeldingen fra Norges idrettsforbund.

Gerhard Heiberg varslet allerede i desember 2016 at han ønsket at Kristin Kloster Aasen skulle bli nytt IOC-medlem, og idrettsstyret vedtok samme dag enstemmig å støtte hennes kandidatur.

Både nominasjonskomiteen og IOC-styret innstilte henne i august som medlem, og fredag ble det offisielt at hun tar plass blant de øvrige IOC-medlemmene.

Testet

I likhet med de øvrige kandidatene måtte hun først gjennom et obligatorisk program.

– Vi måtte gjennomføre et e-læringsprogram hvor vi ble utfordret på potensielle dilemmaer og fikk innføring i IOCs etiske regelverk og etiske standard. IOCs etiske komité har godkjent meg, og jeg har skriftlig forpliktet meg til å følge regelverket som gjelder, sier Aasen.

Idrettspresident Tom Tvedt er svært fornøyd med valget.

Optimistisk

– Jeg snakker på vegne av idrettsstyret når jeg sier at Kristin Kloster Aasen vil tilføre IOC og internasjonal idrett det beste av norsk idretts grunnsyn og verdier. Hun har i en årrekke gjort en kjempejobb på ulike nivåer nasjonalt, og vi er sikre på at hun vil bidra til å utvikle den olympiske bevegelse i positiv retning, sier han.

– Jeg er veldig optimistisk med tanke på all den internasjonale erfaring og kompetanse norsk idrett i framtiden vil nyte godt av gjennom hennes medlemskap i IOC.

Takket Heiberg

Samtidig takket han Gerhard Heiberg for hans innsats gjennom mange år som IOC-medlem. Han ble valgt inn etter å ha ledet suksess-OL i Lillehammer i 1994.

– Gjennom denne prosessen har han igjen vist hvilken posisjon han har i internasjonal idrett. Selv om Gerhard trapper ned, er jeg helt sikker på at han fortsatt vil bidra til det beste for nasjonal og internasjonal idrett, sier Tvedt.

– Norsk idrett har mye å takke Gerhard for.

Kristin Kloster Aasen ble fredag valgt inn som IOC-medlem under Den internasjonale olympiske komités kongress i Peru.

– En ny milepæl er nådd for norsk idrett, sier idrettspresident Tom Tvedt i en pressemelding.

(NTB)