Dette er Northug siktet for

Seks punkter.

KRASJEN: Petter Northug må i dag møte i retten etter at han fyllekjørte og krasjet sin bil i general Bangs vei i Trondheim i mai.
Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix
KRASJEN: Petter Northug må i dag møte i retten etter at han fyllekjørte og krasjet sin bil i general Bangs vei i Trondheim i mai. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpixVis mer

TRONDHEIM (Dagbladet): Klokka 10 i dag skal Petter Northug møte i Sør-Trøndelag tingrett for å få dommen etter fyllekjøringa 4. mai.

Northug er siktet på seks punkter - der fem er for brudd på veitrafikkloven (§ 31) og ett brudd på straffeloven (§ 168).

I siktelsen er det også nedlagt påstand om at skistjerna mister førerkortet «for alltid». I praksis betyr det at Northug kan søke om å få det tilbake etter fem år.

Seks punkter Dette er punktene Northug er siktet for etter at han krasjet sin Audi A7 coupe quattro i Byåsen i Trondheim.

• 1) Siktet for å ha ført en motorvogn under påvirkning av alkohol. Blodprøven tatt 06.45 4. mai viste en alkoholkonsentrasjon på 1,65 promille i blodet.

• 2) Siktet for ikke å ha ferdes hensynsfullt, aktpågivende og varsomt uten fare for andre. Ifølge siktelsen kjørte Northug for fort etter forholdene, og han krasjet også i en rundkjøring før bilferden endte i en lysmast. En passasjer ble skadd under krasjen. Bilen fikk også store skader.

• 3) Siktet for ikke å ha vært oppmerksom på offentlig trafikkskilt, signal og oppmerking. Høyeste tillatte hastighet på strekningen var 40 km/t, mens målinger har vist at bilen holdt en fart på minst 83 km/t.

• 4) Siktet for ikke å ha gitt hjelp til en person som har kommet til skade. Northug forlot stedet uten å ha ytt medisinsk hjelp til medpassasjeren.

• 5) Siktet for ikke å ha kontaktet politiet og for å ha forlatt stedet før politiet ankom.

• 6) Siktet for falsk forklaring. Ved tre tilfeller forklarte Northug at det var medpassasjeren som hadde kjørt bilen. Det førte til at vedkommende ble siktet for kjøring i alkoholpåvirket tilstand.

Ingen kameraer Petter Northug ønsker ikke å bli fotografert verken på vei til og fra tingretten, eller under rettsmøtet i dag.

Det er Northugs advokat Rasmus Brodtkorp som tidligere i uka fortalte at langrennsløperen ikke har gitt sitt samtykke til å la seg fotografere eller at det gjøres opptak av ham på vei til eller fra rettsmøtet.

Du kan følge alt fra dagens rettsmøte i Dagbladets studio.

Dagbladet er på plass i Trondheim og kommer med reaksjoner utover dagen.

Hele tiltalebeslutninga kan du lese her.