Dette er Northugs første ord etter fengselsdommen

Føler skam.

TRONDHEIM (Dagbladet): Petter Northug møtte pressen på Rica Hotell i Trondheim sentrum bare en time etter at han fikk dommen etter fyllekjøringa natt til 4. mai.

- Det har vært en tung dag for meg og jeg har blitt minnet på de tankeløse handlingen som skjedde 4. mai. Det har vært noen svarte dager de siste månedene og jeg har sviktet mine nærmeste. Det kunne gått verre, noen kunne blitt skadet eller drept. Etter ulykka fikk jeg panikk og tenkte ikke klart, sier Northug til pressen.

MØTTE PRESSEN: Petter Northug holder en kort pressekonferanse etter domsavsigelsen.  Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
MØTTE PRESSEN: Petter Northug holder en kort pressekonferanse etter domsavsigelsen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

- Nå vil jeg tilbake til en strukturert hverdag og legge dette bak meg, sier 28-åringen.

- Skam Northug godkjente dommen på 50 dagers ubetinget i fengsel og 185 000 kroner i bot. Samt tap av førerkort «for alltid», noe som i praksis betyr fem år.

- Jeg fokuserer på at jeg fortalte sannheten samme dag. Det har vært en tøff tid for meg og mine nærmeste. Jeg er lei meg fordi jeg har skuffa. Jeg kommer til å ha med meg hendelsen resten av livet og skamme meg over den. Jeg har forsøkt å komme tilbake i en strukturert hverdag, og er klar til å ta den straffen jeg fortjener, sier Northug på pressekonfaranse.

Under hele seansen leste Northug fra en lapp som var skrevet på forhånd.

Ikke spørsmål Langrennsløperens manager Are Sørum Langås fortale rett før pressekonferansen at Northug ikke ville svare på spørsmål fra salen.

- Northug svarer ikke på spørsmål, men møter bare utvalgte medier til én til én-intervju, sier Langås.

Northug svarte kortfattet og var preget da han kom med sin forklaring til tingrettsdommer Ingrid Stigum i rettssal 101 i Trondheim tinghus.

Rett over klokka 12 fikk Northug dommen og han godtok den på stedet, uten å benytte seg av 14 dagers betenkningstid.

ANGRER: Petter Northug holdt en kort pressekonferanse uten muligheter til spørsmål fra salen. 
 Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET
ANGRER: Petter Northug holdt en kort pressekonferanse uten muligheter til spørsmål fra salen. Foto: Bjørn Langsem / DAGBLADET Vis mer

Bare rundt tre kvarter senere var langrennsstjernen på plass i kjelleren på Rica Hotel - rundt 500 meter fra Trondheim tinghus.