Dette er Norway Cups mestvinnende klubb gjennom historien

Beste norske som nummer fire.

21 FINALESEIRE: Pequeninos fra Brasil har 21 finaleseire - alle på guttesiden. Her etter å ha slått Vålerenga i en finale i 2013. Foto:Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet
21 FINALESEIRE: Pequeninos fra Brasil har 21 finaleseire - alle på guttesiden. Her etter å ha slått Vålerenga i en finale i 2013. Foto:Thomas Rasmus Skaug/Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Følg @dagbladet.no på Instagram og få de siste oppdateringene fra Norway Cup!

(Dagbladet): Siden 1972 har Norway Cup samlet små og store fra land over hele verden.

Noen har tapt mange kamper og kun tatt turen til Norge for opplevelsen. Andre har satset alt og vunnet - opptil flere ganger.

En av de klubbene som har vunnet mest, er det brasilianske laget Pequeninos med sine 21 finaleseire.

Vant alles hjerter Det var i 1982 Norway Cup-æra til Pequeninos' guttelag startet, da de for første gang deltok i turneringen.

Delegasjonen ankom Oslo klokka 09.20 den 1. august dette året.

- Vi var veldig slitne da vi kom til Oslo. For toget fra Göteborg hadde vært i København, og det var ikke nok soveplasser der, sier en av Pequeninos tidligere spillere, Guimarães til Pequeninos' egen nettside.

Men de var glade for å være på norsk jord, hvor de ble ønsket velkommen av en liten jente med skiltet "Velkommen Pequeninos do Jockey".

Ifølge Pequeninos hjemmeside, ble de brasilianske guttene en øyeblikkelig suksess og vant alles hjerter under turneringsdebuten i 1982.

Vålerenga beste norske lag På andreplass troner det kenyanske laget Mathare United, med sine 15 seire, mens jentelaget Skovlunde fra Danmark har ti seire.

Det beste norske laget er Vålerenga fotball. De har til sammen åtte finaleseire, hvor syv av disse kom på guttesiden.

- Det er veldig spesielt at vi er den beste norske klubben i Norge, sier en noe overrasket Morten Grødahl, daglig leder i Vålerengas breddeavdeling.

Han forteller til Dagbladet at turneringen ikke nødvendigvis er den de satser mest på når det gjelder deres elitelag.

- Likevel har vi gjort det så bra, sier han.

Litt flaks I løpet av turneringen mener Grødahl det handler om en del flaks og uflaks.

- Man kan møte de antatt beste tidlig i utslagsrunden, men samtidig skal man være god for å nå helt fram.

Samtidig er det vanskeligere når man møter enkelte lag - for eksempel Pequeninos.

- Sånn jeg har forstått det er de et regionslag, eller akademilag, som reiser rundt og er med på mange turneringer. Derfor er utvalget av spillere noe helt annet enn for en vanlig klubb i Norge.

Grødahl synes ikke dette er noe annet enn positivt, selv om det kan føles litt surt om man taper en semifinale eller finale mot et slikt lag.

Gleder og sorger I år igjen skal Vålerenga være med å kjempe om pokal under Norway Cup.

- Alle som deltar synes det er kjempegøy. Ved siden av fotballen er det masse gleder, sorger og andre opplevelser.

Hovedstadslaget ikke får den ultimate «cupfølelsen» ved å bo på skole og spise frokost sammen, men de gleder seg veldig.

- Den opplevelsen før, under og etter kamp og på sletta, det er rett og slett kjempegøy, sier Grødahl.

BESTE NORSKE: Vålerenga fotball er den beste norske klubben i Norway Cup-historien. Arkivfoto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet
BESTE NORSKE: Vålerenga fotball er den beste norske klubben i Norway Cup-historien. Arkivfoto: Tomm W. Christiansen/Dagbladet Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer