VIKTIG: Reinardt Janse van Rensburg har vært svært viktig for Edvald Boasson Hagen i massespurtene i Critérium du Dauphiné. Nordmannen håper han får med seg 26-åringen også til Tour de France. Foto: TIm De Waele, TDWSport.com
VIKTIG: Reinardt Janse van Rensburg har vært svært viktig for Edvald Boasson Hagen i massespurtene i Critérium du Dauphiné. Nordmannen håper han får med seg 26-åringen også til Tour de France. Foto: TIm De Waele, TDWSport.comVis mer

Dette er opptrekkeren Edvald vil ha med seg til Tour de France

- Har gjort en veldig bra jobb.

(procycling.no): I det pågående Critérium du Dauphiné har Edvald Boasson Hagen vært nær etappeseieren på tre av etappene.

For samtlige seiersforsøk har Reinardt Janse van Rensburg spilt en nøkkelrolle.

Sørafrikaneren har gjort det siste opptrekket for nordmannen, og 26-åringen har vist at det er en rolle hans ferdigheter mestrer.

Tirsdagens etappe var intet unntak. van Rensburg gikk i tet med drøyt 500 meter igjen. Ingen klarte å svare.

Ny taktikk Men der nordmannen på de to første etappene satt som limt til sørafrikanerens bakhjul, forsøkte han onsdag å slippe inn Jarlinson Pantano (IAM Cycling) mellom seg selv og opptrekkeren.

- Det var planen at jeg skulle få én rytter mellom meg og Reinardt sånn at jeg slapp å gå til litt for tidlig, slik jeg måtte gjøre på de to første etappene. Men han (Pantano, journ. anm.) stoppet med en gang, og plutselig ble det luke fram til Reinardt. Det var ikke som planlagt, forteller nordmannen til procycling.no etter målgang.

Dermed ble det kaotisk på de siste 400 meterne, og han klarte ikke å matche toppfarten til Nacer Bouhanni (Cofidis).

Vil ha med opptrekkeren i Tour de France Etter å ha preget tre av tre fellesstartetapper på de siste kilometerne, ser Boasson Hagen optimistisk på det som venter om en snau måned i Tour de France.

- Vi kjører veldig bra som lag nå, det blir bare bedre og bedre. Det er lovende med tanke på det som kommer. Reinardt gjorde en kjempejobb igjen for meg i dag, og laget var også bra underveis og bidro til å hente bruddet.

I tillegg til nordmannen er bare den sørafrikanske mesteren Jacques Janse van Rensburg sikret plass i MTN-Qhubekas Tour de France-tropp.

Men etter å ha kjørt opptrekk etter opptrekk for Boasson Hagen, er det mye som tyder på at også lillebror van Rensburg nærmer seg en plass i troppen.

- Er Reinardt en rytter du gjerne vil ha med til touren slik han har kjørt for deg i Dauphiné?

- Ja, absolutt, jeg vil gjerne ha ham med. Han kjører sterkt, og det vil være bra å ha ham med, sier Boasson Hagen.

- Jobbe med timinga Men selv om den viktige opptrekkeren sannsynligvis kan løse Tour de France-billett, garanterer ikke det triumfer.

Det har etappene i Dauphiné vist, og i Tour de France blir det bare vanskeligere å triumfere på de småkuperte etappene.

- Planen er å jobbe med timinga sånn at den sitter bedre. Både jeg og laget har manglet litt der i spurtene, men jeg tror vi får det på plass. Jeg føler egentlig at jeg blir bedre for hver dag som går her nede, forteller Boasson Hagen.

I så måte er det synd for nordmannen at de flate og småkuperte etappene er over for denne gang. Fire fjelletapper avslutter rittet, hvor særlig torsdagens og lørdagens profiler neppe vil oppmuntre de som foretrekker flat vei over fjell.

28-åringen er tydelig på at han nå vil gjengjelde tjenestene på de flate etappene og jobbe for andre.

- Vi har flere som kan gå bra i fjellene, i tillegg sitter vi fortsatt med klatretrøya. Vi tar det dag for dag, men jeg er hvert fall innstilt på å jobbe for dem, så får vi se etter hvert om jeg også prøver meg i brudd.

Særlige forventninger stilles til Louis Meintjes. 23-åringen blir sett på som et av de største klatretalentene i sykkelsporten, og i vår viste han noe av sin kapasitet da han ble ellevtemann i Liège-Bastogne-Liège.

Torsdag er hans første sjanse til å skinne i årets Critérium du Dauphiné.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no.