Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Dette er på et helt annet nivå

God oppkjøring skal ikke ende i ny skuffelse.

DRAMMEN/LILLEHAMMER (Dagbladet.no): Gunnar Pettersen har gjentatte ganger i oppkjøringen sagt at det spillerne har levert de siste ukene nesten er for bra.

Det er selvfølgelig positivt at spillet har sittet og resultatene mot gode nasjoner har vært så overbevisende, men han vil ikke være med på å ta av rett før EM-starten.

For han har sett det norske landslaget spille godt før mesterskap også før, seinest i fjor. Også da vant Norge mot Danmark og Polen, som gikk hen og tok bronse og sølv i VM. Norge endte på 13. plass.

- Hvordan skal dere klare å ta med dere det dere har gjort i oppkjøringen i større grad enn tidligere?

- Det er veldig viktig at vi ser oss selv i en angrepsposisjon. Da kan vi slå Danmark i åpningskampen, sier Pettersen til Dagbladet.no.

Skal prate - masse

Dette er profesjonelle idrettsutøvere, og det er lov å forvente at de nullstiller seg før mesterskapet og ikke glemmer at andre nasjoner har lang tradisjon i å levere når det virkelig gjelder.

Det har ikke Norge.

SKAL PRATE OM STATISTIKKEN: Gunnar Pettersen er veldig klar over at Norge har spilt godt i oppkjøringskamper før også, men deretter har slitt i mesterskap. Nå skal de gjøre noe med dette. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX
SKAL PRATE OM STATISTIKKEN: Gunnar Pettersen er veldig klar over at Norge har spilt godt i oppkjøringskamper før også, men deretter har slitt i mesterskap. Nå skal de gjøre noe med dette. Foto: THOMAS RASMUS SKAUG/SCANPIX Vis mer

Men samtidig er det snakk om mennesker og det er ikke bare å trykke på en knapp, så er oppvisningen i oppkjøringen glemt. Dette er GP smerterlig klar over, og derfor kommer han til å bruke masse tid på dette framover.

- Vi må snakke masse om dette. Heldigvis har vi erfaring fra nettopp dette tidligere, sier han.

Resultatene fra treningskampene skal nullstilles, men de gode opplevelsene og mye av det positive spillerne leverte på parketten - det må de ta med seg inn i EM.

Selvtillit

- Vi har aldri vært gode i oppkjøringen før. Vi var gode før VM i fjor også, men det vi har levert nå er på et helt annet nivå. Vi har en bredere topp og mye større selvtillit nå, sier Johnny Jensen til Dagbladet.no.

Det eneste medlemmet av den norske EM-troppen som i oppkjøringen har tatt ordet gull i sin munn. Forsvarskjempen mener det er helt naturlig, siden Norge spiller på hjemmebane og har vist så gode takter de siste ukene.

Alle som har drevet med idrett vet at selvtillit betyr utrolig mye. Nå har de norske gutta opparbeidet seg det i stor stil, og de ville ikke byttet ut den følelsen de nå har med noe.

- Det at vi har slått Danmark og Polen betyr ikke at vi uten videre slår dem i mesterskap, men det er aldri negativt å vinne håndballkamper. Samtidig må vi passe oss slik at vi ikke tror vi er europemestere, sier Ole Erevik til Dagbladet.no.

image: - Dette er på et helt annet nivå

- For jeg tror ikke Danmark og Polen mistet nattesøvnen av tapene i oppkjøringen.

Vil ikke brenne kruttet

Alle spillerne Dagbladet.no har snakket med vil nå gjenskape det som skjedde i Tunisia-VM for tre år siden. Og aller helst overgå den 7. plassen.

For det er den uttalte målsettingen, å levere tidenes mesterskap av et norsk herrelag i håndball.

- Folk sier kanskje at vi bare er gode i forberedelsene, men det skal vi gjøre noe med nå. Seirene betyr selvfølgelig noe, men når kampen mot Danmark blåses i gang, da betyr det ingenting, sier Håvard Tvedten.

- Vi klarte å fortsette trenden fra gode treningskamper inn i det mesterskapet i Tunisia, men det er viktig at vi nå ikke tror vi har prestert noe, for det har vi ikke, sier Kristian Kjelling.

- Det er ikke lett å uten videre overføre dette til mesterskapet, men det er viktig at vi beholder roen og ikke brenner alt kruttet vårt. Samtidig må vi være kollektive og gjøre det vi har blitt enige om - som i treningskampene, sier Glenn Solberg.

MÅ IKKE TRU NOE: Kristian Kjelling ber om bakkekontakt.
BIDRAR MED MASSE RUTINE: Glenn Solberg har vært med på det aller meste en håndballspiller kan oppleve.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media