VIL HA ENGLAND OG ISRAEL: Kunne Norges U21-trener Per Joar Hansen velge, ville han hatt et gjensyn med England i sommerens EM-sluttspill.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
VIL HA ENGLAND OG ISRAEL: Kunne Norges U21-trener Per Joar Hansen velge, ville han hatt et gjensyn med England i sommerens EM-sluttspill. Foto: Erlend Aas / NTB scanpixVis mer

Dette er Per Joar Hansens drømmemotstandere i EM

Gruppene trekkes i dag.

(Dagbladet): Klokken 18 i kveld blir det klart hvem Norges U21-landslag møter i sommerens EM i Israel.

Åtte lag er kvalifisert til sluttspillet, de skal fordeles på to grupper. Spania og Israel er toppseedet, og er allerede plassert. Samtidig skal England og Nederland fordeles på hver sin gruppe.

Resten av plassene fordeles mellom Tyskland, Russland, Italia og Norge.

Håper på England
Landslagssjef Per Joar Hansen er klar på hvilket utfall han ønsker seg på forhånd.

- Spania er den store EM-favoritten, så jeg håper vi havner i pulje med i Israel. Ellers håper jeg vi trekker England, et lag vi spillemessig var bedre enn tross tap i kvalifiseringen, sier Hansen til fotball.no.

Sterke resultater i kvaliken gjør at Norge har tro på seg selv før sluttspillet i sommer. Norge spilte jevnt med, til tider bedre enn, England, og gikk til slutt til EM med en fotballbragd hjemme mot Frankrike i playoff.

Moderne norsk lag
Jo Inge Berget sier til Uefa.com at det er et moderne norsk lag som reiser til Israel i juni.

- Det er kanskje ikke et typisk norsk lag, på en del måter, mener Molde-spissen.

- Alle ønsker å spille fotball og behandle ballen med teknikk, så det er et veldig moderne lag. Det er et godt tegn for norsk fotballs framtid, mener Berget.

Norges U21-landslag er kvalifisert for EM-sluttspillet for første gang siden 1998. Den gang ledet Nils Johan Semb Norge til en sterk bronse.

- EM-deltakelse blir en fantastisk erfaring for spillerne, og når vi kan slå Frankrike kan vi slå de andre store nasjonene også, sier Per Joar Hansen.