Skifter lag: Peter Sagan, her på podiet i Tour de France med grønn poengtrøye, skal sykle for et tysk lag de neste tre årene. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTURE
Skifter lag: Peter Sagan, her på podiet i Tour de France med grønn poengtrøye, skal sykle for et tysk lag de neste tre årene. AFP PHOTO / LIONEL BONAVENTUREVis mer

Dette er Peter Sagans nye lag

Verdensmesteren signerer tre års avtale.

Bora-Hansgrohe annonserer mandag at Peter Sagan skal sykle for laget de tre neste sesongene. Flere av Sagans nåværende lagkamerater i Tinkoff – Maciej Bodnar, Michael Kolar, Erik Baška og bror Juraj – melder også overgang til det tyske laget i 2017, som denne sesongen heter Bora – Argon 18

– Det er en stor ære å ønske velkommen til vårt lag en av de mest populære syklistene i vår tid, sier Ralph Denk, manager ved Bora-laget, i en pressemelding mandag.

– Derfor har vi forsøkt å skape velkjente omgivelser så langt det lar seg gjøre. Jeg mener Peter har vist oss stor tillit og det viser at vi har gjort en solid jobb de siste årene og har et godt rykte i feltet. Våre partnere BORA og Hansgrohe er to store, tyske kvalitetsmerker. Denne kombinasjonen har overbevist Peter at vi er det rette laget for ham og hans jakt på enda mer suksess de kommende årene. Jeg er veldig glad og sikker på at dette samarbeidet blir vellykket.

Det har lenge verset rykter om en potensiell overgang til Bora-laget for Sagan, nylig vinner av tre etapper og den grønne poengtrøyen i Tour de France. Tidlig denne sesongen ble det kjent at Oleg Tinkov skulle trekke seg tilbake fra sykkelsporten og at WorldTour-laget Tinkoff skulle opphøre ved sesongslutt 2016.

Ifølge flere rapporter ble Sagan linket til det kasakhstanske laget Astana, mens L’Equipe avslørte under Tour de France at Tinkov hadde tilbudt Sagan en ny ett års kontakt. Vinneren av årets Ronde van Vlaanderen valgte dog til slutt Bora-Hansgrohe, som ifølge Tinkov skal betale slovaken mer enn 5 millioner euro årlig.

Hos Bora- Hansgrohe i 2017 er det ventet at den amerikanske sykkelprodusenten Specialized skal overta for den kanadiske leverandøren Argon 18. Specialized skal etter sigende dekke en betydelig del av Sagans lønn. Det tyske prokontinentallaget skal også søke oppgradering til WorldTouren fra og med neste sesong.