Historisk EM-bronse til håndballgutta etter 28 - 20 mot Slovenia

Dette er pinlig!

Håndballgutta danset av glede etter nok en strålende kamp. Men det er ikke slik en bronsefinale skal være.

HISTORISK BRONSEGJENG: Herlig innsats av sliten gjeng. Sander A. Øverjordet, Espen Christensen, Petter Øverby, Magnus Jøndal, Sander Sagosen, Kristian Bjørnsen, Kevin M. Gulliksen og Torbjørn S. Bergerud feirer bronsen. Men denne kampen skulle aldri vært spilt på denne måten. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix.
HISTORISK BRONSEGJENG: Herlig innsats av sliten gjeng. Sander A. Øverjordet, Espen Christensen, Petter Øverby, Magnus Jøndal, Sander Sagosen, Kristian Bjørnsen, Kevin M. Gulliksen og Torbjørn S. Bergerud feirer bronsen. Men denne kampen skulle aldri vært spilt på denne måten. FOTO: Vidar Ruud / NTB scanpix. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

DETTE var kampen håndballgutta egentlig ikke orket etter det vonde nederlaget i sluttsekundene mot Kroatia. Hvor de fant kreftene fra, vet jeg ikke. Kanskje i gleden over å spille sammen enda en gang? For dette er en flokk gutter som ikke bare gjør oss tilskuerne glade. De stråler jo sammen kamp etter kamp.

På de fem siste mesterskapene, har denne spillergleden gitt tre medaljer. Det er hinsides for et norsk herrelag på internasjonalt nivå.

Og det kommer til å fortsette. Dette er topphåndballens yngste landslag med en utviklingskurve som peker rett opp.

Kanskje får du se neste steg i OL om et halvt år; kanskje i VM neste vinter? Uansett har Norge et tvers igjennom velspillende landslag å regne med i år framover.

Det er en garanti for år med spenning og glede.

HVORDAN det likevel er mulig å ødelegge mye av moro for to av denne sporten beste lag, får det Europeiske Håndballforbundet (EHF) svare på. Foreløpig er ledelsen der opptatt av å feire publikumssuksessen i et EM-sluttspill som er blitt utvidet fra 16 til 24 lag.

Det er i seg selv hyggelig, men det kan ikke skje på denne måten. For overraskelseslaget Slovenia kom denne bronsefinalen under 24 timer etter at de var slått ut i semifinalen. Norge fikk to timer lenger hvile, men det er marginal forskjell:

Med Dagbladet Pluss kan du dykke ned i en verden av eksklusivt innhold som berører, beriker og begeistrer

Kom tett på de sterke historiene. Bli med på innsiden og bak fasaden. Ta gode valg i hverdagen ved hjelp av våre tips, tester og guider.

29,-

1 uke

(Fornyes automatisk til 29,-/uke)

79,-

1 måned

(Fornyes automatisk til 79,-/mnd)
Billigst

179,-

3 måneder

(Fornyes automatisk til 179,-/kvartal)

Du kan si opp når som helst.
Her finner du bruker- og abonnementsvilkår.

Trygg betaling med:

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer