KJEMPER: Cristiano Ronaldo og hans advokatteam går voldtektsanklagene knallhardt i møte. Foto: AP Photo/Antonio Calanni
KJEMPER: Cristiano Ronaldo og hans advokatteam går voldtektsanklagene knallhardt i møte. Foto: AP Photo/Antonio CalanniVis mer

Ronaldo-saken

Dette er planen for å renvaske Ronaldo

Advokaten sier voldtektsanklagene er «fullstendig fabrikkert».

Det er et drøyt år siden sjokkpåstandene først ble satt på trykk: Der Spiegel hevdet at de satt på dokumenter der en kvinne anklaget Cristiano Ronaldo for ha voldtatt henne i Las Vegas i 2009. Avisa hevdet også at de hadde dokumentasjon på at kvinnen ble betalt for å holde tyst.

Denne høsten blusset saken opp på ny, da kvinnen sto fram med fullt navn i et større intervju i samme avis.

Ronaldo og hans advokater har gått ut og sier det var snakk om frivillig sex. De går anklagene knallhardt i møte.

- Jeg benekter totalt påstandene som er blitt rettet mot meg, skrev Ronaldo i sosiale medier etter at anklagene ble kjent.

PÅ TRIBUNEN: Cristiano Ronaldo og samboeren Georgina Rodriguez. Foto: NTB Scanpix
PÅ TRIBUNEN: Cristiano Ronaldo og samboeren Georgina Rodriguez. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Stjålne dokumenter

Nå jobber han sammen med advokatteamet for å bli renvasket. Strategien: Å forsøke å bevise at dokumentene er manipulert, og at Football Leaks (der Der Spiegel har fått dokumentene, red. anm.) skaffet seg dem gjennom et ulovlig hackerangrep.

Ifølge den portugisiske avisen Sabado skal det angrepet ha vært rettet mot Ronaldos agent Jorge Mendes og hans advokat.

Ronaldos nye advokat Peter S. Christiansen, som skal representere Juventus-stjerna i denne saken, har uttalt seg offentlig og mener at anklagene mot Ronaldo er «fullstendig fabrikkert» og at det som skjedde mellom dem var gjensidig. Det skriver nyhetsbyrået AP.

- Endret på

Advokaten skriver at dokumentene som har blitt omtalt i Der Spiegel om det som skal ha skjedd på hotellrommet i Las Vegas 13. juni i 2009 ble «endret på» før de ble «publisert på uansvarlig vis».

Advokaten mener dokumentene ble stjålet og at den ansvarlige er en «cyberkriminell».

Samtidig bekreftes det at Ronaldo og Mayorga inngikk den mye omtalte taushetsavtalen, men at årsaken til at Ronaldo inngikk denne er «forvrengt».

Ronaldo skal ifølge Christiansen ha underskrevet avtalen etter råd fra rådgivere for å bli kvitt de «forferdelige anklagene».

Cristiano Ronaldo har for øvrig en pause fra det portugisiske landslaget, og var ikke en del av troppen i Nations League-kampene denne uka. Grunnen er at han ønsker å ha alt fokus på Juventus. I helga viste han seg offentlig sammen med kjæresten Georgina Rodriguez etter et restaurantbesøk i Paris.

Benekter påstandene

Ronaldo har hele tiden benektet anklagene som har kommet mot ham. I en direktesending på hans Instagram-konto samme dag som Der Spiegel publiserte artikkelen, uttalte han blant annet at saken var «fake news».

Fire dager seinere uttalte han seg gjennom sin egen Twitter-konto, hvor han la ut meldinger både på engelsk og portugisisk. Også her benektet han anklagene.

RONALDOS ADVOKAT: Peter S. Christiansen. Foto: AP Photo/Ken Ritter
RONALDOS ADVOKAT: Peter S. Christiansen. Foto: AP Photo/Ken Ritter Vis mer

- Jeg benekter totalt påstandene som er blitt rettet mot meg. Voldtekt er en avskyelig kriminell handling som går imot alt jeg står for og tror på. Selv om jeg kan ha en trang til å bli renvasket, nekter jeg å delta i mediespetakkelet som er skapt av mennesker som ønsker å promotere seg selv på min bekostning, skriver Ronaldo, før han fulgte opp i en ny tweet:

- Min rene bevissthet vil derfor tillate meg å avvente resultatet av all etterforskning med ro og klarhet

- Alvorlige sammenbrudd

Det var amerikanske Kathryn Mayorga (34) som sto fram overfor Der Spiegel med det som angivelig skjedde på hotellrommet for ni år siden.

- Jeg har hatt alvorlige sammenbrudd, sier Mayorga blant annet i intervjuet. Hun forteller at hun har slitt stort i årene etter den påståtte hendelsen.

Der sier hun at hun angrer på at hun skrev under på denne angivelige taushetsavtalen.

Advokaten hevder dessuten ifølge Der Spiegel at Mayorga ikke var i psykisk god stand da hun skal ha skrevet under på avtalen.

- Jeg klandrer ham, og jeg klandrer meg selv for å ha signert den avtalen, sier hun.