Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er Premier League-stjernene supporterne hater

Tradisjon tro har Dagbladet spurt de norske supporterklubbene hvordan de tror Premier League ender. Og hvilken spiller de ikke kan fordra.

IKKE LIKT AV ALLE: Fellaini er en av flere spillere som må tåle å bli mislikt av rivaliserende supportere. Foto: NTB Scanpix
IKKE LIKT AV ALLE: Fellaini er en av flere spillere som må tåle å bli mislikt av rivaliserende supportere. Foto: NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Lite engasjerer norske fotballsupportere like mye som Premier League. Manchester United og Leicester startet årets sesong i går kveld, og i dag spilles det seks kamper i England.

Det er bare å finne fram nisselua og glede seg til fortsettelsen.

Som alltid er det mye spenning både i topp og bunn. Selv om Manchester City er folket og bookmakeres favoritt, har større under skjedd før (Hei, Leicester).

Dagbladet har snakket med alle de 20 Premier League-klubbenes norske og skandinaviske supporterklubber.

Vi stilte alle disse fem spørsmålene:

1. Hvem vinner Premier League?

2. Hvem blir årets skuffelse?

3. Hvordan er situasjonen i egen klubb før sesongstart?

4. Hvem er Premier Leagues mest ufyselige spiller?

5. Hvilken spiller skulle du helst ha sett på eget lag?

Som alltid når supporterne snakker ble det delt ut en rekke sleivspark, noen overraskelser og et ønske om at rivalen helst skal gjøre det dårlig.

SESONG 3 #01: Hvilke spillere bør man vurdere i starten av sesongen? Hva gjør vi med spillerne som har hatt lang ferie etter VM? Hvilken formasjon skal vi bruke? Vi setter opp et Gameweek-lag og går samtidig gjennom alle ledd. Kode til Gameweek-liga: 2586086-611338. Video: Per Ervland / Dagbladet Vis mer

Arsenal

1. Manchester City vinner.

2. Krysser fingra for at Manchester United blir årets skuffelse.

3. Vi har en veldig spennende sesong i vente. Det er stor optimisme i klubben etter en bra pre-season og en ny manager. Jeg har store forventninger til (Lucas) Torreira. Han er en spillertype vi har manglet noen år.

NY SJEF: Unai Emery skal styre Arsenal-skuta. Foto: NTB Scanpix
NY SJEF: Unai Emery skal styre Arsenal-skuta. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Ingen spesielle, men de fleste av spillerne på Tottenham og United kommer nok høyt opp på lista. Eller spillere som Salah som er ufyselig gode.

5. Ramos. En kødd, men han hadde vi trengt.

Svarer Roar Myrvang i Arsenal Norway.

Bournemouth

1. Manchester City ser sterke ut, de er også den eneste klubben Bournemouth ikke har tatt poeng mot i Premier League.

2. Southampton, de klarte seg med et nødskrik i fjor og jeg ser ikke at de skal bli noe bedre i år.

3. Vi fikk en dårlig start på sesongen i fjor, havner vi der igjen så vet gutta hva som kreves av dem. Tenker at vi får se litt mer stabilitet i laget. Ingen i startelleveren som dro til VM, sånn sett har vi fått en god oppladning til sesongstart.

4. Oriol Romeu, Southampton-spilleren hadde flest gule kort forrige sesong, og burde fått enda flere.

NORSK INNSLAG: Joshua King nyter stor respekt i Bournemouth.
NORSK INNSLAG: Joshua King nyter stor respekt i Bournemouth. Vis mer

5. Matt Ritchie eller Jack Wilshere. Vi savner kreativiteten disse gutta tilførte laget. Kirsebærene elsker å signere tidligere spillere, så det er ikke umulig at vi får se en av dem i røde og svarte striper igjen.

Svarer Andre Fayen hos AFC Bournemouth supporters club of Norway

Brighton

1. Jeg tror Manchester City tar pokalen i år også, men det blir tettere enn forrige sesong. Liverpool vil nok være nærmest.

2. Med noen kritiske dager igjen av overgangsmarkedet, som kan bli avgjørende, så er det litt vanskelig å si. Jeg tror Leicester og Chelsea kan få en litt dårligere sesong enn hva de håper på, samt Manchester United dersom de ikke henter inn et par solide forsterkninger.

3. Brighton har forsterket laget godt gjennom sommeren og har hentet fem spillere som kjemper om å være i startelleveren. Treningskampene har ikke gitt så mange svar til allmennheten, men gir ingen grunn til bekymring. Jeg tror Brighton får en sesong ikke veldig ulik forrige sesong, men med høyere konkurranse om plassene i laget, så er vi godt styrket.

4. Ndidi (Leicester) lager i snitt to frispark i hver kamp, og får mye røde og gule kort, og er vel kanskje det nærmeste man kommer. Otamendi (Manchester City) får overraskende mange gule kort til å spille på det dette laget. Men vil ikke kalle de ufyselige spillere. Britisk fotball er fysisk, og det er kort vei mellom en vellykket takling, eller kort. De mest ufyselige spillerne er heldigvis i andre ligaer.

INGEN STJERNE I BRIGHTON: Wilfred Ndidi. Foto: NTB Scanpix
INGEN STJERNE I BRIGHTON: Wilfred Ndidi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Tror jeg må si Kevin De Bruyne (Manchester City). Du verden for en spiller og person. Skaper mye på egen hånd, åpner opp motstanderen og jobber hardt for laget. Og stabilt god.

Svarer Ronny Aukrust hos The Seagulls Norway Norsk Supporterklubb for Brighton & Hove Albion

Burnley

1. Manchester City. Pep (Guardiola) gjør underverker i alle klubber han trener og deres finjusterte maskineri er vanskelig å bryte ned. De trekker det lengste strået i år også.

2. Manchester United. Tottenham og Liverpool er på vei oppover, mens Mourinho har en tendens til å slite ut spillerne etter to-tre sesonger etterfulgt av kronisk furting.

LITE TRO: Burnleys norske supporterklubb tror Mourinho kommer til å furte etter en dårlig sesongstart. Foto: NTB Scanpix
LITE TRO: Burnleys norske supporterklubb tror Mourinho kommer til å furte etter en dårlig sesongstart. Foto: NTB Scanpix Vis mer

3. Lite aktivitet på overgangsmarkedet inntil videre, men laget bør forsterke med en midtstopper. Enten ved kjøp eller avansement fra egne rekker og finnes i unge Dunne. Framtidig midtstopper. En ving/fleksibel midtbanespiller hadde vært bra.

4. Kronapen spiller heldigvis i en annen liga og i et annet land nå etter å ha blitt solgt fra Chelsea til Atlético Madrid.

5. Hadde vært perfekt å få tilbake Jay Rodriguez og Kirean Tripper.

Svarer Simon Rønneberg hos Burnleys norske supporterklubb.

Cardiff

1. Manchester City vinner.

2. Everton. De har satset hardt i år igjen, men det gikk ikke bra i fjor, og jeg tror ikke det går bedre i år.

3. Hvis vi overlever, er jeg fornøyd. Vi har lite profiler, og den beste spilleren vi har hentet er en ving fra Bristol (Bobby Reid). Men jeg tror treneren vet hva han driver med. Hvis vi kommer mellom 15-17. plass er jeg veldig fornøyd.

HENTET INN: Bobby Reid. FOTO: NTB Scanpix
HENTET INN: Bobby Reid. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

4. Nå som Costa er borte, minker det på folk. Jeg kommer ikke på noen spesielle.

5. Vi hadde trengt en storscorer. Sergio Agüero hadde bøttet inn mål. Hadde vi hatt han hadde Cardiff garantert overlevd.

Svarer Anders Sigdestad hos Cardiff City supporters club Norway

Chelsea

1. Manchester City eller Chelsea.

2. Tottenham blir årets skuffelse.

3. Situasjonen i Chelsea begynner å «ta seg opp». Jorginho er et veldig bra kjøp, og det kan nå se ut som vi beholder de fleste av våre beste, til tross for at omtrent alle har vært linket bort. Får vi inn en spiss til (Higuain) og en sentral kreativ midtbanespiller, så kan dette bli en god sesong med Sarri-ball.

4. Det er nok like mange forskjellige svar på dette blant Chelsea-supportere som det er spillere, men personlig så har jeg lite til overs for Eric Dier i Tottenham. Dette på grunn av hans stadige nedsparkinger av Chelsea-spillere, og at han har sluppet unna med det hver gang. En annen spiller som garantert vil dukke opp blant Chelsea-supportere er Sergio Agüero. Han har ved flere anledninger forsøkt å sette en slutt for karrieren til David Luiz blant annet.

INGEN CHELSEA-FAVORITT: Eric Dier. FOTO: NTB Scanpix
INGEN CHELSEA-FAVORITT: Eric Dier. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

5. Jeg skulle veldig gjerne hatt tilbake Salah, De Bruyne og Lukaku. Dette er spillere som vi slapp før de fikk en skikkelig sjanse i Chelsea, og som har slått til for fullt i andre klubber. Må jeg velge én blant disse ville jeg valgt Salah. Meget god spiller, og en meget sympatisk og flott person.

Svarer Øystein Vinje Leder & Arrangementsansvarlig hos Chelsea Supporters Norway

Crystal Palace

1. Manchester City vinner.

2. Everton kommer til å skuffe.

3. Per dags dato har vi beholdt Zaha og det er det aller viktigste. Forhåpentligvis klarer vi å få inn noen nye spillere før transfer deadline. Særlig på midtbanen trenger vi å erstatte Cabaye og Loftus-Cheek (returnert til Chelsea etter låneopphold forrige sesong). Dersom vi klarer å få inn 1-2 gode midtbanespillere og kanskje en spiss før sesongstart er det etter min mening all grunn til å være optimist. Vi avsluttet forrige sesong meget sterkt.

VIKTIG BRIKKE: Wilfried Zaha. FOTO: NTB Scanpix
VIKTIG BRIKKE: Wilfried Zaha. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

4. Ashley Young. Har gått veldig lett ned i en del kamper mot Palace.

5. Eden Hazard.

Svarer Espen Olavesen, leder for Crystal Palace Supporters Norway

Everton

1. Manchester City vinner.

2. Arsenal og Liverpool blir årets skuffelse.

3. Vi trenger flere signeringer, men jeg føler at vi er på riktig vei. Får vi inn de riktige signeringene før vinduet stenger KAN vi faktisk havne i topp 6. Men da skal vi være heldige med skader og så videre

TROR PÅ TOPP SEKS: Hvis alt klaffer. FOTO: NTB Scanpix
TROR PÅ TOPP SEKS: Hvis alt klaffer. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

4. Jordan Henderson

5. Harry Kane.

Svarer Helge V. Grunnevåg i Evertons norske supporterklubb.

Fulham

1. Liverpool. Egentlig har jeg troa på City, men det er vanskelig å vinne Premier League to ganger på rad, så jeg tror og håper at Liverpool tar det. Det hadde vært hyggelig for supporterne å slippe å si «neste år», for en gangs skyld.

TROR PÅ LIVERPOOL: Fulham-suppoterne mener Jürgen Klopps mannskap kan vinne Premier League. FOTO: NTB Scanpix
TROR PÅ LIVERPOOL: Fulham-suppoterne mener Jürgen Klopps mannskap kan vinne Premier League. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

2. Manchester United. Jeg ser ikke helt hva de har å stille opp med som er bedre enn i fjor. De ble nummer to da, men kunne fort havnet lenger ned på tabellen. De spilte kjedelig fotball, og jeg ser ikke at Fred er den store forsterkningen. De har spillermateriell til å kjempe, men får det ikke til å stemme sammen.

3. Det er god stemning her. Nå gjenstår det å se hvordan det går med de siste overgangene (Fulham hadde fem potensielle signeringer på overgangsvinduets siste dag), og hvis de går inn føler jeg at vi er vinnerne av overgangsmarkedet på vårt nivå. Så gjenstår det å se om de greier å sy det sammen og spille som vi gjorde i Championship. Hvis de gjør det, kan Fulham komme høyt opp på tabellen. Jeg har en drøm om at vi kommer på 10. plass, men vil være veldig fornøyd med 12.-14. plass. Det er fryktelig jevnt der.

KAMP OM PLASSEN: For Stefan Johansen. FOTO: NTB Scanpix
KAMP OM PLASSEN: For Stefan Johansen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

4. Nå som Costa er borte og Shawcross rykket ned, blir dette vanskelig, Men jeg får si (Jordan) Henderson. Syns han er dårligere enn det folk, og spesielt Liverpool-supportere, mener han er. Han er rett og slett oppskrytt. Så blir det sikkert noen nye i løpet av sesongen.

5. Moussa Dembélé. Jeg har lenge sagt at han er en av ligaens mest undervurderte spillere.

Svarer Pål Jæger Jakobsen i Fulhams norske supporterklubb.

Huddersfield

1. Liverpool vinner.

2. Manchester United. De ender utenfor Champions League og José Mourinho får sparken.

3. Optimistisk, som alltid. Noen spennende signeringer, men vi er noe tynt besatt enkelte plasser. Målet er å etablere seg i Premier League, og overleve den vanskelige 2. sesongen.

LAGER LIV: David Wagner har fått Huddersfield-supporterne til å tro på en artig sesong. Foto: NTB Scanpix
LAGER LIV: David Wagner har fått Huddersfield-supporterne til å tro på en artig sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Anthony Knockaert. Skaper seg hele tiden, viser tydelig misnøye over egen trener og lagkamerater. Han leverer også stygge taklinger og har vært i episoder med politiet. Han setter seg over laget.

5. Agüero. Hurtig, herlig spiss med lavt tyngdepunkt. Lojal, scorer på alt. Akkurat en slik type vi trenger.

Svarer Mike Kristiansen - Huddersfield Town Norge.

Leicester

1. Manchester City vinner.

2. Liverpool og Manchester United blir årets skuffelse.

3. Ser bra ut så langt. Spennende spillere inn og bare Mahrez ut. Håper og tror Maguire blir selv om det er stor interesse for hans signatur i disse dager. Har god tro på nok et år blant topp 10.

VIKTIG DUO: Jamie Vardy (t.h.) og Harry Maguire blir i Leicester. Foto: NTB Scanpix
VIKTIG DUO: Jamie Vardy (t.h.) og Harry Maguire blir i Leicester. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Ingen kandidat.

5. N'Golo Kante.

Svarer Per Arne Hansen - Leicester Norge.

Liverpool

1. Liverpool vinner.

2. Chelsea har en ny manager og nøkkelspillere som etter sigende vil ut, kan bli vanskelig å snu en negativ trend.

3. Det er en veldig god stemning. Kjøpene av Alisson, Fabinho, Keita og Shaqiri gjør at vi har tro på at de fleste hull i troppen nå er fylt og at Liverpool kan være med og kjempe om ligagullet.

4. Marouane Fellaini må være en kandidat. En masse albuer, og aldri hans feil.

ALBUEMASKIN: Marouane Fellaini er ikke godt likt blant norske Liverpool-supportere. Foto: NTB Scanpix
ALBUEMASKIN: Marouane Fellaini er ikke godt likt blant norske Liverpool-supportere. Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Jeg har veldig sansen for Ousmane Dembélé, en ung spiller det ikke hadde virket helt urealistisk å få lurt vekk fra Barcelona.

Svarer Torbjørn Flatin - Redaktør hos Liverpool FC Supporters’ Club Norway

Manchester City

1. Manchester City vinner.

2. Manchester United blir årets skuffelse.

3. Stabil, men preges av å ha hatt mange VM-spillere, som de fleste topplag.

I GODT SLAG: Sergio Agüero har spilt bra før årets sesong. Foto: NTB Scanpix
I GODT SLAG: Sergio Agüero har spilt bra før årets sesong. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Alle som bevisst jukser er ufyselige, finnes vel en del av dem.

5. Kante og Mbappe.

Svarer Tor Sønsteby hos Manchester Citys norske supporterklubb.

Manchester United

1. Manchester City vinner.

2. Tottenham blir årets skuffelse.

3. Veldig usikker egentlig. Mangler kjøpene og VM har gjort sitt til at vi er mer en spente foran sesongstarten.

LANGE PAUSER: Manchester United hadde mange spillere som gikk langt i VM. Det gjør at Paul Pogba (bildet) og flere av lagkameratene har hatt lange ferier. Foto: NTB Scanpix
LANGE PAUSER: Manchester United hadde mange spillere som gikk langt i VM. Det gjør at Paul Pogba (bildet) og flere av lagkameratene har hatt lange ferier. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Har egentlig ingen lengre.

5. Aguero (City) eller Kante (Chelsea).

Svarer Bernt Hjørnevik, daglig leder for Manchester Uniteds norske supporterklubb.

Newcastle

1. Jeg tror det blir mye mer åpent i år. Manchester City er fremdeles favoritten til å gå til topps, men Liverpool og Chelsea anser seg som skumle utfordrere. Det trygge er å gå for City, men magefølelsen min sier Liverpool.

2. Jeg er dessverre redd for at Newcastle skuffer stort i år. Forventningene til The Magpies er likevel ikke de aller største denne sesongen, så det blir nok ikke årets skuffelse sånn sett. Forventningene er nok store til West Ham, som har gått helt bananas på overgangsmarkedet.

3. Den er mildt sagt svært dårlig. Klubbledelsen har vist null ambisjoner siden klubben sikret opprykket. Klubben har ikke klart å komme til enighet med Benitez om forlengelse av kontrakten hans. Benitez har gitt klart uttrykk for at han ønsker å bli værende her i lang tid, men han har vært krystallklar på at klubben må overbevise han om at de har ambisjoner. Den relativt ferske bevegelsen i sosiale medier "#IfRafaGoesWeGo" belyser en stadig økende misnøye mot Mike Ashley og en redsel for å miste en fantastisk manager. En følelse av at alt skal rakne har utbredt seg hos fansen i løpet av denne sommeren.

STØTTE HOS SUPPORTERNE: Rafael Benitez kom på kant med eierne i Liverpool, og nå har han startet en kamp mot Newcastle-eieren. Han får (igjen) full støtte av supporterne. Foto: NTB Scanpix
STØTTE HOS SUPPORTERNE: Rafael Benitez kom på kant med eierne i Liverpool, og nå har han startet en kamp mot Newcastle-eieren. Han får (igjen) full støtte av supporterne. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Tomer Hemed på Brighton er en ufyselig type. Vanskelig å glemme da han plantet foten med stor kraft på vår egen DeAndre Yedlin, mens han lå nede.

5. Newcastle skriker etter en klassespiss. Napolis Arkadiusz Milik havner klart i den kategorien, er en spiller jeg veldig gjerne skulle ha sett komme inne portene på St. James' Park.

Svarer Kristoffer Clausen, skribent for Toon Army Norway.

Southampton

1. Manchester City vinner.

2. Liverpool blir årets skuffelse.

3. Situasjonen i egen klubb er litt avventende. Vi gjorde en dårlig sesong i fjor, og vi er litt usikker på hvordan de nye spillerne vi har kjøpt vil gjøre det. Forventningene er nok ikke like store som de siste åra, så målet må være å stabilisere seg midt på tabellen.

IKKE GLEMT: Dejan Lovren. Foto: NTB Scanpix
IKKE GLEMT: Dejan Lovren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Dejan Lovren. Vi glemmer ikke måten han forlot klubben på.

5. Harry Kane

Svarer Endre Kaurin fra Southamptons norske supporterklubb.

Tottenham

1. Manchester City vinner.

2. Basert på den enorme transfer-aktiviteten: West Ham.

3. Ingen nye, men Lucas Moura, Lamela, Winks og Wanyama er klare etter skader/opptrening. 12 spillere var med i VM, og håper det ikke er for mye slitasje etter det. Jeg tror ikke det blir så ulevelig som enkelte føler for å uttrykke.

SPENNENDE: Harry Winks er en av spillerne Tottenham-supporterne tror tar steg i år. Foto: NTB Scanpix
SPENNENDE: Harry Winks er en av spillerne Tottenham-supporterne tror tar steg i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Jack Wilshere. En slett personlighet, som bare har fotballen å takke for livet

5. Vi har dobbel dekning på nesten alle plasser, men spissplassen er unntaket. Harry Kane kan trenge en back up. Agüero hadde vært flott.

Svarer Vidar Edell Leder for Tottenhams Venner.

Watford

1. Manchester City vinner.

2. Manchester United blir årets skuffelse.

3. Stor optimisme. Ikke bare er vi ubeseiret i oppkjøringskampene, men vi har fått mange nye kvalitetsspillere, og beholdt alle de viktige. Fansen er stort sett sikker på at dette blir en god sesong. Watford har ambisjon om å nærme seg de seks store, så en plass på øvre del av tabellen er forventet.

IKKE GODT LIKT: Marco Silva gikk fra Watford og leder nå Everton. Foto: NTB Scanpix
IKKE GODT LIKT: Marco Silva gikk fra Watford og leder nå Everton. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Veit ikke. Det er mer klubb enn spiller, og London-lag er verst. Watford har fått tidligere manager Marco Silva i halsen, etter hans Everton-kurtise.

5. Mohamed Salah.

Svarer Truls Aakre-Thunold og Ole Jon Tveito fra Watfords norske supportere.

West Ham

1. Manchester City vinner.

2. Manchester United blir årets skuffelse.

3. Bra. Det er en positiv stemning blant fansen etter en svært negativ stemning i fjor. West Ham har fått på plass en topp manager, en sportsdirektør og har brukt penger. Vi har mange nye, spennende spillere. Nå føler vi at eierne er i ferd med å ta West Ham et steg framover, som ble lovet.

SHOPPET: Jack Wilshere er en av mange spillere West Ham har hentet. Foto: NTB Scanpix
SHOPPET: Jack Wilshere er en av mange spillere West Ham har hentet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Har egentlig ingen som sitter igjen hos meg som ufyselig.

5. Hadde takket ja til Kevin De Bruyne.

Svarer Erik Dammen fra Scandinavian Hammers

Wolverhampton

1. Manchester City vinner.

2. Chelsea blir årets skuffelse.

3. God. Vi håper å kunne dra med litt monument fra opprykkssesongen og få en god start. Mangler nok et par signeringer før alt er på plass.

4. Jonjo Shelvey har en haug med pinlige episoder bak seg. For to sesonger siden fikk han fem kampers karantene etter rasismeanklager mot Wolves-spilleren Romain Saïss. Ser aldri ut til å lære.

Bølle: Det hender det går en kule varmt for Jonjo Shelvey. Foto: NTB Scanpix
Bølle: Det hender det går en kule varmt for Jonjo Shelvey. Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Den spanske lynvingen Adama Traoré er linka til Wolves og kan skremme hvilket forsvar som helst - uansett nivå.

Svarer Asle Frøkedal hos Wolverhamptons norske supporterklubb.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!