Prinsessa av Jordan

Dette er prinsessa som i hemmelighet har jobbet med å felle FIFA

Prinsesse Haya Bint al-Hussein har flere FN-verv, er æresmedlem i den internasjonale paralympiske komité og er gift med en av verdens rikeste menn.

HJULPET ETTERFORSKERE: New York Times melder at prinsessa av Jordan, Haya Bint al-Hussein, over lengre tid har hjulpet britiske privatetterforskere med å samle informasjon bak kulissene i FIFA. Foto: Roland Thunholm / SCANPIX
HJULPET ETTERFORSKERE: New York Times melder at prinsessa av Jordan, Haya Bint al-Hussein, over lengre tid har hjulpet britiske privatetterforskere med å samle informasjon bak kulissene i FIFA. Foto: Roland Thunholm / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Haya Bint al-Hussein (43) er prinsesse av Jordan og kona til statsministeren i De forente arabiske emirater, sjeik Mohammed bin Rashid Al Maktoum.

I over ett år har hun i hemmelighet hjulpet britiske etterforskere med å avdekke korrupsjon i internasjonal fotball. Det skriver New York Times.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har vært preget av store skandaler de siste årene. Ifølge avisa er det uklart hva slags informasjon prinsessa har hentet inn i samarbeid med etterforskerne, men uansett tyder det på at det kan ligge flere hemmeligheter under overflaten.

Haya Bint al-Husseins bror, Ali bin al-hussein har for øvrig vært blant kandidatene til å bli FIFA-president to ganger (2015 og 2016). Selv har prinsessa vært en profesjonell sprangrytter og president for Det internasjonale rytterforbundet (FEI).

Brorens president-kandidatur

Som nevnt har FIFA vært preget av store skandaler de siste årene. Det hele toppet seg da daværende president Sepp Blatter og UEFA-president Michel Platini ble utestengt fra all fotball i åtte år etter at omfattende korrupsjon ble avslørt i 2015.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer