- Dette er råttent, de har ingen skam i kroppen

Sveriges skandalebryter skulle kvalifisere seg til OL - ble bortdømt igjen.

RASENDE: Ara Abrahamian hadde sin siste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London - den ble han snytt for av dommerne, mener han selv. Foto: SCANPIX/AP/Lehtikuva, Heikki Saukkomaa
RASENDE: Ara Abrahamian hadde sin siste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London - den ble han snytt for av dommerne, mener han selv. Foto: SCANPIX/AP/Lehtikuva, Heikki Saukkomaa Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): For fire år siden forlot svenske Ara Abrahamian brytesporten i raseri og skam da han saboterte medaljeseremonien under OL i Beijing i protest.

Denne våren har 37-åringen gjort comeback, og i Finland i går hadde han sin siste mulighet til å kvalifisere seg for sommerens leker i London.

Det endte i enorm skuffelse - og ifølge svenskene bortdømming - igjen.

Råttent Dommerne så nemlig uregelmessigheter ved Abrahamians forsvar, og fratok ham to poeng. Det klarte svensken aldri ta igjen.

- Han gjorde et vanlig forsvar som vi trener på hver dag. Men dommeren finner noe feil, gir ham en advarsel og trekker to poeng, sier landslagstrener Benni Ljungbäck til Aftonbladet.

Han og bryteren skjønner ingenting av avgjørelsen, og sammenlikner den med det som skjedde i Beijing 2008, da påstander om korrupsjon og «italienske mafioso» haglet i brytehallen.

I går skjelte Ara Abrahamian ut lederne til den bulgarske motstanderen Hristo Marinov.

- Jeg brukte ganske mange stygge ord. Jeg hadde skammet meg om min elev vant på den måten. Men de har ingen skam i kroppen, sier han.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer