- Dette er råttent, de har ingen skam i kroppen

Sveriges skandalebryter skulle kvalifisere seg til OL - ble bortdømt igjen.

RASENDE: Ara Abrahamian hadde sin siste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London - den ble han snytt for av dommerne, mener han selv. Foto: SCANPIX/AP/Lehtikuva, Heikki Saukkomaa
RASENDE: Ara Abrahamian hadde sin siste sjanse til å kvalifisere seg til OL i London - den ble han snytt for av dommerne, mener han selv. Foto: SCANPIX/AP/Lehtikuva, Heikki SaukkomaaVis mer

(Dagbladet): For fire år siden forlot svenske Ara Abrahamian brytesporten i raseri og skam da han saboterte medaljeseremonien under OL i Beijing i protest.

Denne våren har 37-åringen gjort comeback, og i Finland i går hadde han sin siste mulighet til å kvalifisere seg for sommerens leker i London.

Det endte i enorm skuffelse - og ifølge svenskene bortdømming - igjen.

Råttent
Dommerne så nemlig uregelmessigheter ved Abrahamians forsvar, og fratok ham to poeng. Det klarte svensken aldri ta igjen.

- Han gjorde et vanlig forsvar som vi trener på hver dag. Men dommeren finner noe feil, gir ham en advarsel og trekker to poeng, sier landslagstrener Benni Ljungbäck til Aftonbladet.

Han og bryteren skjønner ingenting av avgjørelsen, og sammenlikner den med det som skjedde i Beijing 2008, da påstander om korrupsjon og «italienske mafioso» haglet i brytehallen.

I går skjelte Ara Abrahamian ut lederne til den bulgarske motstanderen Hristo Marinov.

- Jeg brukte ganske mange stygge ord. Jeg hadde skammet meg om min elev vant på den måten. Men de har ingen skam i kroppen, sier han.

KJENTE BILDER: Abrahamian ble verdenskjent da han la fra seg bronsemedaljen på matta og forlot seremonien under OL i Beijing. Foto: SCANPIX/AFP/ Peter PARKS
KJENTE BILDER: Abrahamian ble verdenskjent da han la fra seg bronsemedaljen på matta og forlot seremonien under OL i Beijing. Foto: SCANPIX/AFP/ Peter PARKS Vis mer

- Dette er råttent, jeg har det oppe i halsen. Men Beijing var verre. Det var en OL-semifinale, dette var en kvalikmatch, sier Abrahamian.

Gir seg ikke
Til tross for nedturen vil ikke svensken gi opp å vinne noe stort i OL ennå. I stedet vil han satse mot OL i 2016, som 41-åring.

- Det føles som om jeg må vinne noe stort før jeg kan slutte, sier han.

Landslagstrener Benni Ljungbäck mener Abrahamian kunne vært en utfordrer i London.

- Han var like bra som før. Det er veldig synd at han ikke fikk sjansen. Dette comebacket viste at han har mer å gi, men avgjørelsen om framtiden må Ara ta selv, sier Ljungbäck.

Abrahamian har også et OL-sølv fra Aten 2004.