Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er reporteren sir Alex ikke kan utestenge

For nå er det Uefa som bestemmer.

HER ER HAN IKKE SJEFEN: Alex Ferguson hvisket til Uniteds pressesjef Karen Shotbolt (t.h.) at han ville stenge APs Rob Harris ute fra fredagens pressekonferanse dagen før Champions League-finalen. Det har han ingen myndighet til å gjøre. Foto: Jon Super, AP/Scanpix
HER ER HAN IKKE SJEFEN: Alex Ferguson hvisket til Uniteds pressesjef Karen Shotbolt (t.h.) at han ville stenge APs Rob Harris ute fra fredagens pressekonferanse dagen før Champions League-finalen. Det har han ingen myndighet til å gjøre. Foto: Jon Super, AP/Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Manchester United-manager Alex Ferguson ga i går pressesjefen sin ordre om å utestenge en AP-reporter fra fredagens pressekonferanse.

Det har han neppe noen myndighet til å gjøre. Det er Uefa som bestemmer hvem som får delta eller ikke på pressekonferansen.

Sir Alex hadde - som ventet - ikke tenkt å svare på spørsmål om Ryan Giggs i går. Det ble også klargjort før pressekonferansen at det kun ville bli svart på spørsmål om kampen mot Barcelona.

Så da Rob Harris fra nyhetsbyrået Associated Press (AP) spurte hvor viktig veteranen ville være i lørdagens kamp, svartnet det i øynene til Ferguson som fikk presset ut at «alle spillerne er viktige».

- Utesteng ham! Mikrofonene til Sky Sports fanget imidlertid opp at han hvisket til Uniteds pressesjef Karen Shotbolt for å finne ut hvem frekkasen var. Og deretter ga han ordren: «Da tar vi ham. Utesteng ham på fredag!»

«Forlot ManUniteds treningsfelt. For en dag!» skrev Harris på Twitter-profilen sin etter episoden.

Men verken Shotbolt, Ferguson eller andre i United har i utgangspunktet myndighet til å kaste ut noen som stiller spørsmål de ikke liker fra pressekonferanser i forbindelse med Champions League-finalen.

Disse arrangeres av Uefa, og det er i så fall Det europeiske fotballforbundet som må utestenge noen.

- Jeg tror ikke vi kan utestenge ham, men sjekk med Uefa. Svaret er antakelig nei, sier en United-talsmann til BBC.

Har boikottet alle Alex Ferguson er vant til å få det som han vil. Og han har så høy status at han kunne leve greit med å kaste et av verdens største nyhetsbyråer (AP) på dør, boikotte BBC, Sky Sports, Uniteds egen TV-kanal og alle andre fra tid til annen.

At BBC var til stede på gårsdagens pressekonferanse er også et klart tegn på at det er andre enn Ferguson som bestemmer. For skotten selv har ikke snakket med den britiske rikskringkasteren siden 2004 etter en dokumentar om sønnen Jason, som da var fotballagent.

- Som du vet snakker ikke sir Alex til BBC, men BBC-reportere var til stede på tirsdagens mediadag siden den var organisert av Uefa, sier United-talsmannen til BBC.

PS: Alex Ferguson kunne antakelig klart å stenge Harris ute fra Gary Nevilles testimonial-kamp i går kveld, men gjorde det ikke. Kollegaen hans i byrået AFP, Rob Woollard, skriver på Twitter: «Overrasket over at de slapp deg inn. Fergie-boikotter er tydeligvis ikke hva de en gang var.»

SPURTE OM GIGGS: APs reporter Rob Harris ville vite hvor viktig Ryan Giggs er for United på lørdag. Foto fra Rob Harris' Twitter-profil
SPURTE OM GIGGS: APs reporter Rob Harris ville vite hvor viktig Ryan Giggs er for United på lørdag. Foto fra Rob Harris' Twitter-profil Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media