BETENKT: Ronny Deila fikk noe å tygge på etter 1-6 for Vålerenga, men er ikke direkte bekymret før seriestarten om to uker. Foto: Marit Hommedal / NTB Scanpix
BETENKT: Ronny Deila fikk noe å tygge på etter 1-6 for Vålerenga, men er ikke direkte bekymret før seriestarten om to uker. Foto: Marit Hommedal / NTB ScanpixVis mer

- Dette er rett og slett flaut

Deila etter 1-6 for Vålerenga.

• Strømsgodset - Vålerenga 1-6 (1-2)

DRAMMEN (Dagbladet): Vålerenga feide over Strømsgodset under dagens treningskamp, og slo til slutt seriemesterne fra i fjor 6-1. Etter kampen var det en ydmyk Ronny Deila som møtte Dagbladet.

- Dette er rett og slett flaut. Det er ikke noe morsomt i det hele tatt, i andreomgangen var det helt natt. Den første halvtimen er ålreit, da er det jevnt, vi skaper litt og scorer et bra mål, sier Deila til Dagbladet.

Skadetrøbbel Godset-treneren tar på seg deler av skylda for stortapet selv.

- Det blir litt mye roteringer, både av spillere og formasjonsmessig. Det tar jeg på min kappe. Samtidig mangler det ledertyper utpå der, spillerne må ha ryggrad til å stå fram selv om det er en treningskamp.

Ikke alt er helt på stell hos drammenserne to uker før seriestart. Etter seier i de fem første treningskampene, har det nå blitt seks strake tap. Erkerival Mjøndalen står på motsatt side av gresset når generalprøven skal gjennomføres neste helg.

Det er særlig bakover det ser skralt ut hos de blåkledde. Flere av baklengsmålene mot Vålerenga kom som en direkte følge av slett forsvarsspill, både individuelt og kollektivt. Heller ikke reservekeeper Anders Gundersen, som skal stå fem seriekamper når Adam Larsen Kwarasey er borte på VM-spill for Ghana, var helt på topp i dag.

Skader på de to faste midtstopperne Kim André Madsen og Jørgen Horn må selvsagt ta noe av skylda her, i tillegg til at midtbanen ikke har fått satt seg skikkelig etter at Francisco Da Silva Jr., Patrick Olsen og Mohammed Abu har kommet inn.

Ubekymret Deila Helt foran gjorde Peter Kovacs en forholdsvis grei kamp. Tapet av Ola Kamara og Adama Diomande merkes selvsagt, all den tid Godset ikke har fått inn noen erstattere. Estiske Hannes Anier, lillebror til tidligere Viking-spiller Henri Annier, er på for tida på prøvespill, men fikk ikke ett eneste minutt under dagens kamp. Det sier vel sitt om hvor stor tro Godset-leiren har på at han er den rette.

Ronny Deila er likevel ikke spesielt bekymret.

- På spissplass var Kovacs god i dag, og han scoret mange mål i fjor også. Vi må bruke fra vår egen lomme, så vi får se hva som skjer. Bakover sliter vi med litt småskader, og på midtbanen må spillerne matches forsiktig. Nå skal vi bare jobbe tydelig med spillestil fram mot seriestart, sier Deila, og understreker:

- Det er mye bedre at vi taper 1-6 for Vålerenga i en ubetydelig treningskamp, enn at det skjer i serien.