JUBEL:  Magnus Haglund fikk trampeklapp da han gikk ut på Åråsen. Da laget gikk av banen i pausen, var det en pipekonsert som vanket. .Foto: Berit Roald / NTB scanpix
JUBEL: Magnus Haglund fikk trampeklapp da han gikk ut på Åråsen. Da laget gikk av banen i pausen, var det en pipekonsert som vanket. .Foto: Berit Roald / NTB scanpixVis mer

- Dette er sinnssykt deilig. Vi trengte denne seieren

... så tok matchvinner Bjørn Helge Riise en reprise av scoringsfeiringen.

•Lillestrøm - Tromsø 3-2 (1-2)

(Dagbladet): Det var en kamp ingen hadde råd til å tape. Lillestrøm feiret ny kontrakt med trener Magnus Haglund, og kunne rykke fra nedryksstriden med seier.

Tromsø lå på kvalikkplass før kampen. Og med Brann og Strømsgodset i de to siste rundene, trengte gutan sårt poeng. 

Og Tromsø ledet kampen lenge. Lillestrøm stanget og stanget, og lenge så det ut som kanarifuglene for alvor skulle melde seg på nedrykkskampen.

Men så dukket lillebror Riise opp. 

80 minutter var spilt da Bjørn Helge Riise stanget inn utlikningen. Mye klabb og babb i feltet før ballen lander på hodet til Riise, som stanger ballen iskaldt i mål.

Straffe? Bare minutter etter scoringen gikk Ringsad i bakken. Han ble felt, og det var en klar straffe. Dommeren valgte å ikke dømme.

Men på overtid dukket Riise opp igjen, og banket inn seieren for LSK. En vanvittig snuoperasjon var komplett.

- Dette er sinnsykt deilig. Vi trengte denne seieren, sier Bjørn Helge Riise til C More etter kampen.

- Det er deilig å være matchvinner, men først og fremst er det utrolig godt å vinne dette her. Det var ikke kjekt å ligge på den plassen på tabellen, sett at vi har spilt bra i år. Dette var godt, gliser Bjørn Helge Riise - før han tok en reprise av feiringen til ære for Steffen Iversen i C More-studioet.

Aggresivt Tromsø åpnet best på Åråsen. Bortelaget presset LSK langt tilbake på banen. Gode kombinasjoner av Ruben Kristiansen og Magnus Andresen ga Zdenek Ondrasek kampens første sjanse. Kobraen fikk et godt innlegg, med headet på feil side av stengene.

Lillestrøm lå klokt bakover på banen, og ventet på de store sjansene. Den første fikk de etter 20 minutter. Bjørn Helge Riise snappet opp en feilpasning ,og satte fart framover på banen.

Han sendte Thorstein Helstad alene med Marcus Sahlman. Helstad driblet keeperen, men greide ikke å få ballen innenfor stengene fra skrått hold.

Helstad bommet på kjempesjansen, men bare minutter etter fikk han sin revansje. Stian Ringstad kom seg rundt på LSKS venstrekant og slo et hardt innlegg langs bakken.

Thorstein Helstad var etter ballen, og presset Tromsø-stopper Jaroslav Fojut nok til at stopperen skled ballen inni eget nett fra fem meter. Et noe klønete uhell fra midtstopperen.

Offensiv Men hvor lenge var Adam i paradis? Sikkert lengre enn LSK var i ledelsen.  

Magnus Andersen utlikningen fem minutter seinere. Han fikk et langt oppspill, vendte bort to spillere før han banket ballen i tverrliggeren og inn fra seksten meter.En herlig utlikning krydret med vilje, tæl og en slegge av ett venstrebein.

Kampen vippet lenge etter utlikningen. Bjørn Helge Riise fikk en stor mulighet etter 38 minutter. Midtbanespilleren fikk stå alene på fem meter, men stupheadet ballen via en Tromsø-spiller og til corner.

Istedenfor straffet Tromsø Lillestrøm rett før pause. Kobraen var helt overlegen i feltet på en corner og stanger TIL i ledelsen. Ballen gikk via stanga, LSK-keeper Udjus og i nettet.

Frisparkmiss Lillestrøm greide aldri å få det store presset etter pausen.  Bjørn Helge Riise var nære på da han svingte et frispark fra 22 meter rett over Tromsø-buret. Merkelig å se Mjøsas Beckham, Petter Vaagan Moen, fikk æren av å skyte.

Etter 70 minutter spilte Moryke Fofana seg fri på venstrekanten. Vingen dro seg inn i banen, og leverte et herlig innlegg til Vaagan Moen på bakre stolpe. Han bommet på åpent mål, og ble avblåst for offside. Det var en godt bilde av det offensive verket til LSK, alt gikk på tverke, selv om laget var farlig frampå flere ganger.

Lillestrøm fortsatte å presse på, og skapte den ene halvsjansen etter den andre. Og de fikk betalt.

Riise ble den store helten da det virkelig telte, og Lillestrøm har nå tatt tre viktige poeng når det gjelder å dra fra bunnen i Tippeligaen.

- Helt jævlig
Steinar Nilsens Tromsø lever på den andre side virkelig i fare. De må vinne kampene som gjenstår i Tippeligaen, og i neste kamp møter de selveste Strømsgodset. Nilsen var nådeløs i kritikken mot eget lag etter kampen.

- Det er helt jævlig å ikke få med oss poeng her i dag. Vi gjør ubeskrivelige feil på 2-2, men også i forhold til 3-2-målet. Det er en merkelig måte vi opptrer på, og mangler kynisme i det defensive. Vi blir hardt straffet, sier han til C More.

 REGNTUNGT:   Det var vanskelige forhold under kampen.
 


Foto: Berit Roald / NTB scanpix
REGNTUNGT: Det var vanskelige forhold under kampen. Foto: Berit Roald / NTB scanpix Vis mer