SKADEFRYD: Gleden over avansement til finalen i French Open som første italienske kvinne noensinne, overskygget måten Francesca Schiavone tok seg dit på. Hun gikk nemlig videre på walkover etter at motstander Jelena Dementjeva måtte trekke seg med skade.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PATRICK KOVARIK
SKADEFRYD: Gleden over avansement til finalen i French Open som første italienske kvinne noensinne, overskygget måten Francesca Schiavone tok seg dit på. Hun gikk nemlig videre på walkover etter at motstander Jelena Dementjeva måtte trekke seg med skade.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO/PATRICK KOVARIKVis mer

Dette er skadefryd i ordets rette forstand

Slik feiret Francesca Schiavone avansementet i French Open da Jelena Dementjeva måtte gi seg med skade.

|||Jelena Dementjeva måtte gi opp i semifinalen i French Open med skade, og nå kan også Wimbledon-starten være i fare.

Hun tapte det første settet mot italienske Francesca Schiavone med 7-6, og deretter var det slutt. Dermed ble Schiavone den første italienske spilleren noensinne som har klart å nå finalen i French Open.

Mens Schiavone feiret seieren og avansementet til finalen, forlot femteseedede Dementjeva banen oppløst i tårer. Det var en skade i leggen som satte henne utenfor.

- Jeg aner ikke hvor alvorlig dette er, og akkurat nå er jeg usikker på om det vil være mulig for meg å spille i Wimbledon, sa hun etter torsdagens skuffende semifinale.

Hun sa at det gjorde så vondt i leggen at hun hadde problemer med å gå normalt, og hun fortalte at skaden oppsto etter den andre kampen i årets turnering i Paris.

- Jeg vet ikke helt hva som var galt, men jeg må bare innrømme at jeg ble veldig overrasket da hun fortalte meg at hun ikke kunne spille mer, sa Francesca Schiavone etter kampen som bare varte i 70 minutter.

I den andre semifinalen knuste Samantha Stosur Jelena Jankovic med 6-1, 6-2 i to strake og overlegne sett. Hun ble dermed den første australske jenta på over 30 år som er klar for en Gand Slam-finale. Det blir virkelig en historisk kvinnefinale i French Open i år.

(NTB)