- Dette er skandale

ULSTEINVIK (Dagbladet): Hødd- Rosenborg 6- 3 (e.e.o. og straffekonk.). RBK-spillerne skammet seg etter cupydmykelsen i går. - Det er en skandale at vi slipper inn baklengsmål på dødballer flere ganger i uka, sukker Bent Skammelsrud.

- Litt merkelig at nedturen skal være så lang, messet Nils Arne Eggen etter å ha hatt ti minutter for seg selv med spillerne etter ydmykelsen.

Skammelsrud har etterlyst mer ros i klubben. Det fikk han neppe i går. Veteranen er temmelig oppgitt over situasjonen.

Problemene virker uløselige.

- Vi sliter forferdelig. Det virker ikke som om vi vet hva som skal til for å komme ut av uføret. Da vi tok ledelsen 2- 1 og hadde full kontroll i 2. omgang, er det stikk imot alle RBK-tradisjonene å slippe inn et baklengsmål på dødball i sluttminuttene.

Selv ikke kjeftinga fra sjefen sjøl under kampen hjalp nevneverdig.

- Få fart på ballen, ropte Nils Arne Eggen i 120 spilleminutter.

Han ble ikke hørt bortsett fra i 2. omgang.

- Vi har tempoproblemer for tida. Det er kanskje det største problemet, men det finnes flere. Som for eksempel løpskraften til nøkkelspillerne, sier Eggen til Dagbladet.

- Hvordan skal dere løse det ?

- Et retorisk spørsmål, som det er umulig å svare på, sier Eggen.

Men Eggen måtte godta flere retoriske spørsmål enn på lenge etter gårsdagens bombe, noe som tydelig føltes ubehagelig i nederlagets stund.

- Vi ville så gjerne. Ingen skal si at spillerne ikke var skjerpet. Derfor ble dette tapet en bekreftelse på at nedgangsperioden er lang. Ser ut som vi har en lei vane med å gå ut i 3. runde mot 1. divisjonslag, konstaterer Eggen

I fjor tapte RBK mot Strindheim. Men den gangen var tapet et blaff. Ikke et ledd i en lang nedtur.

Skuffelsen til tross, litt eggensk galgenhumor ble servert etter kampslutt på Høddvold i Ulsteinvik.

- Vi sprer iallfall mye fotballglede rundt om i landet.

Og får nikkende støtte fra assistenttrener Ola By Rise.

- Det virker om om vi spiller veldedighetskamper for tida, smetter han like ironisk inn.

Det er ikke første gang Hødd overrasker. Klubben har skrevet flere kapitler i norsk fotballhistorie om å det overleve i toppserien. Laget som for tida sliter med å komme seg over nedrykksstreken i 1. divisjon roses av den samme Nils Arne Eggen som er så misfornøyd med sine egne.

- Hødd var dyktige, og skal spesielt roses for at de kom tilbake og utlignet vår 2- 1 ledelse. De kunne jo fort fått 2- 0 også. Hødd vant fortjent, selv om en straffesparkkonkurranse kan vippe begge veier, sier Eggen.

Drama

I tidenes cupdrama på Høddvoll, spilte hjemmelaget til tider ut Rosenborg i første ordinære omgang. Da Sindre Eid dukket opp på blindsida i RBK-forsvaret og banket inn 1- 0 etter et innkast med stuss, var det mer enn fortjent. Hødd jobbet til krampa tok spillerne ut over i en tung 2. omgang som ble et langt løp etter ballen. To Roar Strand-scoringer skulle være spikeren i Hødd-kista. I stedet viste Geir Televik at utsteinvikingene har mer enn et liv når de har det skikkelig gøy da han nikket inn 2-2 målet etter corner.

«Litt merkelig at nedturen skal være så lang»

<B>HISTORISK:</B> Hødd-spillerne anført av veteranen André Nevstad i går dressbukser, jubla som om de hadde vunnet selveste cupfinalen da de slo ut RBK på straffekonkurranse i går.