Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Dette er skikkelig grisespill

Norsk lag deltok i VM i gjørmefotball.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Mesterskapet fant sted sist helg - nær sagt selvfølgelig i Nord-Finland.

- Da jeg gikk på skole i Frankrike, gikk jeg i klasse med en finne. Han tipset meg om at vi kunne bli med på internasjonal kvote, forteller Kristian Hindberg, landslagssjef for Norwegian National Swamp Soccer Team til Dagbladet.no.

Laget er basert i Tromsø og talte 11 spillere under helgas mesterskap. Bloggen deres avslører at de ikke tar idretten sin bare alvorlig.

Til de av dere som ser bildene og videoen rundt denne artikkelen, er det kanskje unødvendig å forklare hvorfor sporten fenger. Men like fullt:

- Det er gøy å grise litt i gjørma, og det oppstår mange artige situasjoner. For eksempel når folk har ballen i full fart og plutselig blir sittende fast, ler Hindberg.

Ifølge ham startet sporten da finske idrettsutøvere trente i gjørma, og så ble det kastet ut en ball til dem. I Finland finnes det i dag et seriesystem og altså også mesterskap.

- Vi deltar i hobbyklassen, men sjøl der gir alle alt, forsikrer Hindberg.

I alt 300 lag - deriblant bare ett norsk - deltok i helgas VM. Norge endte på 9.-plass blant de 160 lagene i sin klasse.

image: Dette er skikkelig grisespill
LAGBILDE: F.v. nede: Tom Arne Lund, Øyvind Borch Mo, John Inge Olsen, Thomas Andre Sørensen. F.v. i midten: Morten Richardsen, Kristian Hindberg, Tommy Johansen, Sindre Wetting, Lasse Holmeslett, Gaute Bjørn Olsen. Bakerst: Kim Andre Barosen.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!