I GULT: Team Sky tok sin tredje sammenlagtseier i Tour de France i juli. Etter to strake triumfer i 2012 og 2013, kom nedturen i 2014. Da ble oppturen ekstra stor da de igjen lyktes. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)
I GULT: Team Sky tok sin tredje sammenlagtseier i Tour de France i juli. Etter to strake triumfer i 2012 og 2013, kom nedturen i 2014. Da ble oppturen ekstra stor da de igjen lyktes. Foto: ERIC FEFERBERG (Scanpix/Afp)Vis mer

Dette er Sky-sjefens stolteste øyeblikk

Fornøyd med å ha slått tilbake etter tøft fjorår.

(procycling.no): Etter fjorårets nedtur i Tour de France, slo Team Sky nådeløst tilbake med seier i årets utgave.

I fjor måtte kaptein Chris Froome bryte allerede på den femte etappen.

Etter det var Sky-laget en skygge av seg selv, og ingen klarte å ta opp kampen etter Froomes fall.

Det gjør at lagets sjef, Dave Brailsford, sier til Sky Sports at årets Tour de France-seier er hans stolteste øyeblikk som Sky-sjef.

- På et personlig plan ble jeg virkelig stolt over seieren på grunn av det tøffe året i fjor, sier Brailsford.

- I de seks årene vi har eksistert, var det første året et læreår. Vi gjorde det ikke veldig bra, men vi lærte ekstremt mye. I de fem tourene etter det har kapteinene våre enten krasjet ut i løpet av den første uken eller vunnet.

Etter to strake triumfer i 2012 og 2013, kom den første virkelige nedturen i 2014. 

Brailsford innrømmer at fjoråret var tungt. Etter at Froome måtte bryte var nemlig Sky-laget ekstremt tafatte.

I år var imidlertid britene tilbake på sitt beste.

- Hvis du ser på fjoråret krasjet Chris, men jeg tror bare vi ikke var helt der vi skulle. Vi var der nesten, ikke helt. Men det er bunnen på kurven, vi snudde det igjen. Det er det jeg liker og er stolt av.

Selv om de nå har vunnet Tour de France tre ganger i løpet av de siste fire årene, hviler de ikke på laubærene hos Sky.

- Det er som en tredemølle. Den beveger seg kontinuerlig og hvis man ikke løper fort, holder du ikke farten. Starter du å minke tempoet litt, beveger du deg baklengs og alle andre kommer forbi deg.

- Det er alltid en søken etter forbedring, som er hva «marginal gains»-filosofien går ut på, og du trenger en gruppe mennesker som er villige til å jobbe veldig, veldig hardt.

Les flere sykkelnyheter på www.procycling.no!