<strong>HERJET:</strong> Haaland hadde en fantastisk kveld mot Genk i går. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix
HERJET: Haaland hadde en fantastisk kveld mot Genk i går. Foto: Leonhard Foeger / Reuters / NTB Scanpix Vis mer

Dette er Solskjærs råd til Haaland

Ole Gunnar Solskjær tok seg tid til å snakke om Norges gullgutt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

CARRINGTON (Dagbladet): Erling Braut Haaland (19) scoret hat trick da han fikk sin Champions League-debut mot Genk.

Red Bull Salzburg ga seg ikke før det sto 6-2 på måltavla. Samtlige av 19-åringens scoringer kom i første omgang. Det gjør han til den yngste spilleren noensinne som scorer tre mål før pause i turneringa.

- Det var gøy å se kampen i går. Jeg tenkte på dagens kamp, men jeg tror alle i Norge er spent på hans utvikling, sier Solskjær.

I tillegg ga Solskjær råd til Haaland, som er på et ganske likt tidspunkt i karrieren som Greenwood.

- Aldri mist sulten. Alltid ha appetitten for å skape sjanser. Mason er en av de beste avslutterne jeg har sett, og jeg har spilt med en del gode i løpet av min karriere. Jobb hardt hver dag. Du er 17, 18, 19 år, du har så mange år foran deg, så du må bare jobbe. Den neste kampen er alltid viktigst, og det spiller ingen rolle om du scoret tre forrige gang, sier Solskjær.

Haalands drømmedebut har skapt overskriver verden rundt, deriblant i lokalavisa Manchester Evening News.

«Manchester United-fans sender Erling Haaland-overgangskrav til Ole Gunnar Solskjær», skriver avisa, som har samlet sammen en rekke kommentarer av United-fans på Twitter der de ber nordmannen signere Haaland.

De har også publisert en sak basert på Solskjær tidligere utsagn om Haaland.

- Han er nok ikke verdens største Manchester United-fan, sa Solskjær tilbake i 2018, med henvisning til at faren Alf-Inge har spilt for de to rivalene Manchester City og Leeds United.

- En framtidig stjerne?

Britiske BBC skriver at den norske 19-åringen har 17 mål på ni kamper i år, og minner om at han er sønnen til Alf Inge. I tittelen spør de:

- Er han en framtidig stjerne?

Også The Telegraph hyller nordmannen for prestasjonen:

- Han har vært en sensasjon siden overgangen til Salzburg i januar. Og i dag gjorde han det igjen med å score hat trick i sin første Champions League-kamp.

  • Se Man Utd - Astana på TV 2 Sport 1 torsdag kl. 21.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer