- Dette er som Barca mot Godset

Norge med samme Canada-oppskrift som sist.

• Dagbladet.no direkte: Følg kampen mellom Canada og Norge fra kl. 21.30

(Dagbladet.no): Stjernene Tore Vikingstad (skadd), Ole-Kristian Tollefsen (skadd), Patrick Thoresen (opptatt med Stanley Cup) og Lars Erik Lund (skadd) står alle over ishockey-VM i Canada.

Dette til tross, har Norges unge mannskap kjempet seg fram til kvartfinalen, og i kveld står Canada på motsatt side - igjen. Da vi møtte dem i mellomspillet, endte det nesten med sensasjon.

- Vi var bra da. Men jeg er stygt redd for at Canada hever seg til kvartfinalen. De gode lagene blir gjerne bedre utover i turneringene, sier Tore Vikingstad til Dagbladet.no.

- Canada undervurderer oss nok ikke like mye denne gangen, sier tidligere ishockeyess og Vålerenga-trener Espen «Shampo» Knutsen.

- Det skal mye til å vinne denne kampen, konkluderer Vikingstad.

Tre suksesskriterier

Men akkurat hva er det som skal til? Ifølge Vikingstad og Shampo bør vi følge mye av den samme oppskriften som har skaffet oss suksess tidligere i mesterskapet:

• Vi må være tålmodige bakover, og benytte sjansene våre godt framover

SAMME PROSEDYRE SOM SIST: - Men mer av det samme, lyder Norge-manager Petter Salstens oppskrift på hvordan Canada kan slås. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX
SAMME PROSEDYRE SOM SIST: - Men mer av det samme, lyder Norge-manager Petter Salstens oppskrift på hvordan Canada kan slås. Foto: BJØRN SIGURDSØN/SCANPIX Vis mer

• Vi må være aggressive og fysisk tøffe, samtidig som vi tør å spille nå sjanser byr seg.

• Keeperspillet må sitte 100 prosent.

- Vi må stå imot, og så kontre. Hvis vi klarer å pådra dem en del dumme utvisninger, øker mulighetene våre, framhever Vikingstad.

- Kynisme står sentralt, oppsummerer Knutsen.

- Hvor stor er egentlig forskjellen mellom disse to lagene?

- Forskjellen er omtrent som forskjellen mellom Barcelona og Strømsgodset, svarer Shampo, som forklaring for et fotballfokusert publikum.

- Alt er mulig

- Så stor?

- Nei, forskjellen er faktisk enda større. Når utgangspunktet er at Canada har 3500 ishaller og Norge 34 - og når hockey dessuten er nasjonalidrett i Canada, da sier det litt om hvilken oppgave vi står overfor, sier den tidligere NHL-proffen.

- Dette er som Barca mot Godset

- Har vi i det hele tatt noen sjanse?

- Alt er mulig. Hvis vi spiller 50 kvartfinalekamper mot Canada, vinner vi kanskje en av dem. Kanskje denne ene kampen spilles i kveld,  hvem vet ...

Samme oppskrift, bare forsterket

Manager Petter Salsten forteller at stemningen i troppen er god i timene før kampstart.

- Vi forsøker å glemme de to siste kampene mot Latvia og USA. Vi må prøve å finne tilbake til sporet fra tidligere i mesterskapet, sier han til Dagbladet.no fire timer før dropp.

- Vi kommer til å ha samme innretning til denne kampen som til den forrige kampen mot Canada, bekrefter han.

Men han er selvfølgelig klar over det Shampo og Vikingstad påpeker: det er to forskjellige ting å møte Canada tidlig og seint i et mesterskap.

- De har, som ventet, hatt en stigning i nivået. Vi må gjøre det samme som sist, men vi må gjøre mer av det vi gjorde sist, antar Salsten.

GÅR HAN PÅ VANNET - ELLER GÅR HAN I VANNET: Når vannet er blitt til is, er det lett å gå på vannet. Men i kveld på landslagssjef Roy Johansen urette mirakler hvis Norge skal slå ut Canada.